Bu haber kez okundu.

Bu Yıl Bal, Bal Gibi Olacak
banner229

Siirt ve ilçelerinde arıcılık ile uğraşan üreticiler bu yıl bal hasadında yüksek verim beklediklerini açıkladı.

Siirt’in Pervari İlçesinde bulunan bal üreticileri bu yıl bal hasadının verimli olacağını belirttiler. Pervari ilçesine bağlı Çemikari Yaylası ve Herekol Dağı eteklerinden bal üreticiliği yapan Aydın Sönmez, “Bu yıl verimin bir hayli çok olmasını bekliyoruz.

Halen dağlarda karlar erimemiş bitkiler yavaş yavaş çıkmaya başlıyor, karların erimesi ile beraber arılarımız doğaya salınacak. Buralar zengin floraya bitkisi örtüsüne sahip” dediler.

Bal hasadına zamanın çok olduğunu belirten Sönmez, “Bal hasadını daha çok zaman var ancak şimdiden tahmin yapmak mümkün, bu yıl gerek kar ve gerekse aşırı derece yağmur yağdı. Havaların ısınması ile beraber çiçekler açacak ve arılarımız bu çiçeklerden beslenerek bal üretimine başlayacaklardır” dedi.

EN BÜYÜK KORKUMUZ AYILAR

Pervari ilçesine bağlı Çemikari Yaylası ve Herekol dağı eteklerinde arıcılık ile uğraştıklarını belirten Adyın Sönmez en büyük korkularının ayılar olduğunu belirttiler.

Ayıların balın kokusunu aldığını ve peteklere saldırdığını belirten Sönmez, “Ayılar balı çok seviyorlar, balın kokusunu alıyorlar ve peteklerin yanına kadar gelip petekleri parçalayarak ve arılara zarar vererek peteğin içerisinde bulunan balları tüketiyorlar. Bizler buna bir dizi önlem aldık arılar geldiği zaman allarım sistemi kurduk. Bu sistem sayesinde ayılar kaçıyor ancak bazen de işe yarmıyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.