Bu haber kez okundu.

“Botan Vadisi Milli Parkı” Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İmzasıyla Onaylandı
banner229

Güzelliği dillere destan ve asırlardan beri vatandaşlara ev sahipliği yapan “Botan Vadisi Milli Parkı” Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla proje hayata geçiyor. 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bugünkü resmi gazetede yayınlanan karara göre; Siirt İli Merkez, Aydınlar ve Eruh sınırları içerisinde bulunan ve ekli harita ile koordinat listesinde sınırları belirtilen alanın “Botan Vadisi Milli Parkı” olarak belirlenmesine,2873 sayılı milli parklar kanununun 3 üncü maddesi karar verildi.

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve Merkez İlçe Başkanı Ekrem Olğaç, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünce 120 bin dönüm alanda kurulacak olan“Milli Park” alanında incelemede bulundular.

AK Parti Milletvekili Osman Ören, “Botan Vadisi Milli Parkı”nda yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Milletvekili Ören, Siirt İli Merkez, Aydınlar ve Eruh sınırları içerisinden başlayarak, Gökçebağ beldesine kadar uzanan 26 Km’lik bölüm Milli Park olarak dizayn edileceğini söyledi.

Ören, Milli Parkta mağaralarda gerekli düzenlemeler yapılacak. Bunun yanı sıra geleneksel mimarimizi yansıtan cas evlerde yapılarak gelen turistlere konaklama hizmeti de verilecek.

Milli Parkın tamamlanması ile birlikte ilimizin turizm pastasından aldığı pay oldukça büyüyeceğini belirten Ören, Projenin bugün itibari ile medyasiirt Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanıp, resmi gazetede yayınlandığını çalışmalara yakın zamanda başlanacağını belirterek, tüm Siirtliler adına Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Ören, projenin ilimiz ve bölgemiz için çok önemli olduğunu düşünüyor, tamamlanmasıyla birlikte adından söz ettirecek bir proje olacağına inanıyorum diyerek sözlerini tamamladı. 

AK Parti Milletvekili Osman Ören, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve Merkez İlçe Başkanı Ekrem Olğaç ile birlikte, Ilısu baraj gölü altında kalacak köy yolları yerine yapılan relokasyon yolları yapım çalışmalarını yerinde incelediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
arap hasan 5 yıl önce

Bakalım kimlerin cepleri dolacak kimler kayırılacak siirtten fazla kimler ne kadar kazanacak durmak yok yola devam