Bu haber kez okundu.

BOTAN EFSANESİ  BURSA HAZIRLIKLARINA BAŞLADI
banner229
 Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu (BOTAN Efsanesi) 7 Temmuz’da Bursa da Bilim Grup Katkılarıyla yapacağı gösterilerin hazırlıklarına Siirt Üniversitesine Bağlı Sağlık Meslek Yüksek Okulu çok amaçlı salonunda hocaları Zakir Alp ile Ramazan Kayıkçı’nın nezaretinde çalışmalarına başladı.

Bursa’da yapacağı etkinlikler öncesi Vali Mustafa Tutulmaz’ı Makamında ziyaret eden Botan Efsanesi Sanat Yönetmeni Sezgin Aydın ile Gurup antrenörleri Zakir Alp, Ramazan Kayıkçı çalışmalar hakkında Vali Mustafa Tutulmaz’a bilgi verdi.

Vali Mustafa Tutulmaz “Bu tür çalışmalar Siirt’in Tanıtımına ve gençlerimizin kaynaşmasına büyük katkı sağlıyor. Tüm Siirtli hemşehrilerimizin bu guruba destek olmaları için çağrıda bulunuyorum. Büyük acılar, Büyük Aşklar, Şehrin Tarihi, Dünyada Astronomi bilimi açısından çok önemli bir yere sahip olan Tillo daki Güneş Hadisesini de anlatan Botan Efsanesi, üç dilli şehrin kültürünü Tüm Dünyaya taşıyor ve yaşatıyor dedi.

         Daha önce, İstanbul Feshane’de düzenlenen Siirt Günleri etkinlikleri kapsamında Haliç Kongre Merkezinde ilk gösterisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapan Botan Efsane Grubu, İzmit ve Siirt’te yaptığı gösterilerin ardında Bursa ve ilçelerinde gösteriler yapma hazırlıklarına başladı.

         Bilim Grubu Destekleriyle Bursa’da Gösteri yapacak olan Botan Efsane Grubuna Vali Mustafa Tutulmaz 50 takım Eşofman Hediye Ederken Siirt Ak Parti Eski Milletvekili Afif Demirkıran’da 50 çift ayakkabı desteği yaptı.

Grubun Bursa Turnesi öncesi yapacağı çalışmalar için Siirt Sağlık Meslek Yüksek Okulu çok amaçlı salonunu tahsis eden Siirt Üniversitesi rektörü Murat Erman’a da desteklerinden dolayı teşekkür eden Botan Efsanesi Sanat yönetmeni Sezgin Aydın “Başta Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti eski Milletvekili Afif Demirkıran ve Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman’a Botan Efsanesi topluluğu adına Teşekkür ederek Siirt Tanıtımına Büyük destek olacak Botan efsane gurubunun Güzel Şehrimizin adını Dünyaya tanıtacaklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.