Bu haber kez okundu.

Biri Üç Odalı, Biri 300 Metre Uzunluğunda 4 Adet Sığınakta Patlayıcı ve Mühimmat Ele Geçirildi
banner229

Siirt ili, Eruh İlçesi Şeyh Ömer Dağı bölgesinde, İcra edilen Şehit J. Uzm. Çvş. Faruk YÜKSEL  operasyon kapsamında, Bölücü Terör Örgütü tarafından kullanılan biri üç odalı, biri 300 metre uzunluğunda olmak üzere toplam (4) adet sığınak/barınak  tespit edildi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Siirt İl Jandarma Komutanlığınca kış operasyonları kapsamında PKK/KCK Bölücü Terör Örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve muhtemel barınma alanlarını imha etmeye yönelik olarak yapılan çalışmalar neticesinde Siirt ili, Eruh İlçesi Şeyh Ömer Dağı bölgesinde, Şehit J. Uzm. Çvş. Faruk YÜKSEL 2019/13 operasyon icra edilmiştir.

İcra edilen operasyon kapsamında, Bölücü Terör Örgütü tarafından kullanılan biri üç odalı, biri 300 metre uzunluğunda olmak üzere toplam (4) adet sığınak/barınak tespit edilmiştir. 

Tespit edilen sığınak ve mağaralarda; (4.5) kg C4 patlayıcı, (1) adet anti tank roketatar mühimmatı, (1) adet anti personel roketatar mühimmatı, (3) adet sevk roketatar sevk fişeği, (1) adet EYP şırınga düzeneği, (10) kg amonyum nitrat gübre (2) adet 10’lu pil bloğu,  (1) adet akü,  (2) adet flaş bellek, (10) lt mazot, (5) adet büyük tüp, (1) adet küçük tüp,  (26) adet büyük pil, (1) adet radyo, (1) adet video oynatıcı, (1) adet şemsiye (2) kutu silah bakım yağı, çok sayıda yaşam ve sağlık malzemeleri ile örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir. 

Bulunan malzemelerden delil niteliği taşıyanlar muhafaza altına alınmış, diğer malzemeler ile barınak/ sığınaklar, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile olay mahallinde imha edilmiştir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terör ile mücadele görevleri olmak üzere kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.