Bu haber kez okundu.

Bir Zamanların Korkulu Hastalığı
banner229
Bir zamanların korkulu hastalıklarından olan cüzzam hastalığına dikkat çekmek üzere Dünya Sağlık örgütü tarafından çeşitli bilgilendirme çalışmaları yapılıyor.
      Ocak ayının son pazartesi günü cüzam günü ve onu takip eden hafta cüzam haftası olarak kabul edilerek yapılan çalışmalar ve cüzam hastalığı hakkında Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir yaptığı açıklamada, her yıl ocak ayının son haftasının Cüzzam Haftası olarak ilan edildiğini hatırlatarak, bu haftanın amacının toplumun, cüzzam ve cüzzamlıya karşı oluşan yanlış inançlardan, bilgisizlikten kaynaklanan korkuların önlenmesine yönelik olduğunu bildirdi.
        Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada her yıl yaklaşık 200 bin yeni vakanın tedaviye alındığını vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti: "Ülkemizde 2014 yılı hastalık bildirimleri sonucunda kayıtlı hasta sayısı yaklaşık bin 200 civarındadır. Son yıllarda yapılan taramalarda yeni tespit edilen hasta sayısında azalma görülmektedir. Lepralı hastaların ilk tedavileri İstanbul, Ankara ve Elazığ illerinde bulunan Lepra Hastanelerinde yapılmaktadır. Cüzzamlı hastalarla ilgili her türlü izleme ve değerlendirmeler hastaların yaşadıkları ildeki sağlık kuruluşlarınca yürütülmektedir.
   " Hastaların tedavi giderlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından karşılandığını da hatırlatan Özdemir, "Cüzzam, tanısı kolay, tedavisi kesin, erken tanı konduğunda ise önlenebilir bir hastalıktır" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.