Bu haber kez okundu.

Bir Sertifika İle Hayatı Değişti
banner229

 Siirt’in Tillo İlçesi İkizbağlar köyünden dar gelirli bir ailenin 7 çocuğundan biri olan Selim Yontaş aldığı Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği (Bahçecilik) Sertifikası ile +5 Puan alarak hem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi Hibe Projesinden faydalandı. Hem de İlimizde 29 Eylül de açılması planlanan Fıstık İşleme Tesisinde İş sahibi oldu.

Selim Yontaş daha öncede İkizbağlar köyünde vatandaşların tarlalarında işçi olarak çalışarak ailesinin geçimine katkıda bulunuyordu.

Ülkemizde İlk defa Tillo ilçesinde kurulan Tillo Tarım Okuluna kayıt olan Selim Yontaş derslerini başarıyla bitirerek Sertifika almaya hak kazandı. Almış olduğu sertifika kendisine Genç Çiftçi Küçükbaş Hayvan projesinde +5 Puan katkı sağlayarak 40 adet küçükbaş hayvan sahibi oldu.

Ardından Sertifikası ile Fıstık İşleme tesisine başvuru yaparak İşe alındı.

Tillo Tarım Okulu Öğretmenleri Ziraat Yüksek Mühendisi Çağdaş Can Toprak ve Ziraat Yüksek Mühendisi Zeki Erden' e teşekkür eden Selim Yontaş hem Hayvancılık sektöründe hem de Fıstıkçılıkta ilerleyerek kendinden sonra gelecek nesillere iş imkanı sağlamak istediğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halil yontas 7 yıl önce

Belge sayesinde hayati değiştiğini sandığımız selim yontas çalışmakta olan fıstık işletmesinde sigortası yatırılmıyor fıstık işletmesinde sosyal güvencesi yoktur sosyal güvenlik kurumları bu işletmeyi denetlemesini arzederi