Bu haber kez okundu.

  ‘BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM’ PROJESİ START ALDI
banner229
Siirt Ürünlerini Tanıtma Derneğinin SODES projesi kapsamında hazırladığı ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ projesi start aldı.
Siirt  Ürünlerini  Tanıtma Derneği Başkanı Vehip Emrah yaptığı açıklamada, 12 ay sürecek projede hedeflerinin gençlerin ilk önce yaşadığı şehrin zenginliklerini öğreneceklerini belirtti.
 Emrah, Siirt Türkiye’de en çok genç nüfus oranı olan üçüncü illerin başında geldiğini, terör olayları yüzünden köyden göç etmiş birçok ailenin bulunduğunu, bunun sonucunda bir çok sorunun ortaya çıktığını, gençlerin asosyal olarak büyüdüklerini, bu nedenle gençleri ortak konularda bir araya getirip sosyalleşmelerini sağlayacaklarını söyledi.
Emrah, projede gençlerin öncelikle kendi yaşadıkları ili ve buradaki maddi-manevi değerleri tanımalarını sağlayarak, ülkemizin zenginlikleri hakkında kendi yaşadıkları ilden başlayarak bilgi aşılamak ve gençlerin Siirt’e ait Tarihi ve Kültürel yerlerle beraber yer altı ve yer üstü değerlerini tanımalarını sağlayarak ve yapılacak pikniklerle üç dilli kültüre sahip olan ilimizin gençleri arasında hoşgörü ve diyalogun artırılmasıyla sosyalleşmeyi amaçladığını ifade etti.
Siirt 56 Ürününü Araştırma Geliştirme Rehberlik ve Tanıtım Derneği Başkanı Vehip Emrah, Siirt’te yaşayan 150 liseli genç ilimizin kültürel mirasını yerinde görerek, geçmişini tanıyacağını, ilimizdeki tarihi şahsiyetleri türbeleri başında tanıyacak bilgi sahibi olacağını ayrıca ilimizde çıkan petrol, bakır, bal, Nar, Fıstık gibi yer altı ve yer üstü kaynaklarımızı yerinde görerek ilimizin potansiyelini öğreneceğini belirten Emrah, sinema ve kitap okuma faaliyetlerinin yapılacağını, yapılan geziler esnasında ilin doğal güzelliklerinin, yer altı ve yer üstü kaynak ve ürünlerinin gençler tarafından çekilen fotoğraf ve bilgilendirmelerin bulunduğu bir serginin açılacağını, ayrıca proje kapsamında bulunan fotoğrafçılık kursu için dernek binasında kayıtların başladığını söyledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.