Bu haber kez okundu.

Bir Babanın “KPSS“ İsyanı
banner229
Siirt'te üniversiteyi birincilikle bitiren oğlunun KPSS'de aldığı sonuç yüzünden intihar ettiğini savunan baba, sadece 2010 değil bütün KPSS sınavlarının incelenmesini istedi.

Baba Hasan Güneş, yaptığı açıklamada, ilk, orta ve lise eğitimi boyunca sürekli takdir belgesi alan oğlu Sıddık'ın üniversite sınavında 500 üzerinden 470 puan alma başarısı gösterdiğini söyledi. Sıddık'ın çok daha iyi bölümleri tercih hakkı olmasına rağmen öğretmenlik hayali nedeniyle Mersin Üniversitesi Türkçe öğretmenliği bölümünü seçtiğini dile getiren baba Güneş, oğlunun buradan birincilikle mezun olduğunu kaydetti.

Baba Güneş, 2012 yılındaki KPSS'de 77 puan alan oğlunun büyük üzüntü yaşadığını dile getirerek, şunları kaydetti: "Bu notu hiç beklemiyordu. Kendisine çalışmak zorunda olmadığını söyledim. Amcası şirketlerinin başına geçip bunları yönetmesini istedi ancak buna rağmen kendi gelirini kazanmak istedi. En son 2013 yılındaki KPSS moralini çok bozdu. Sınav açıklandığı saatlerde bilgisayarından sonuçlarına bakıp dışarı çıktı. Ancak daha sonra geri gelmedi.

İftar saatine doğru kuşkulandık ve arayışa başladık."

Bir yakının telefonla kendisini arayıp oğlunun aracının Kale Üstad Tepesi'nde olduğunu iletmesiyle yıkıldığını aktaran Güneş, daha sonra oğlunun buradan atlayarak intihar ettiğinin ortaya çıktığını anlattı.

'Hakkımızı helal etmiyoruz'


2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına yönelik bir soruşturma yürütüldüğünü hatırlatan baba Güneş, şunları kaydetti: "Ben de oğlumun hakkının yenildiğini düşünüyorum sadece 2010 yılı değil diğer sınavların da incelenmesini istiyorum.
Oğlum canına kıymadan önce 155'i arayıp KPSS'de hakkının yenildiğini bu nedenle canına kıyacağını söylemiş. Artık başka babaların ağlamasını istemiyorum. Oğlumun canını kıymasına sebep olanlardan hakkımızı helal etmiyoruz. Adalet önüne çıkarılıp yargılanmasını istiyorum."dedi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtBABAKpssIsyafFeryadı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.