Bu haber kez okundu.

Binlerce Vatandaş Demokrasi Meydanına Akın Etti
banner229

Siirt Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Ramazan etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ramazan etkinlikleri çerçevesinde 15 Temmuz Demokrasi meydanında düzenlenen iftar programına Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Kamu Kurum Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Ramazan etkinlikleri programının 26. gecesi olan Kadir gecesinde Siirtli vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi meydanına akın etti. Gönüllere taht kuran ve geniş bir hayran kitlesi olan ünlü tasavvuf müziği sanatçısı Sedat Uçan ve Peker Kardeşler, seslendirdiği birbirinden güzel ilahileri ile Siirt halkına muhteşem bir gece yaşattı.

Sedat Uçan, İnşallah Geleceğim, Annem, Adına Kurbanım, Neredesin Ya Nebi, Medine’ye Varamadım ve Gül Efendim gibi ilahileri seslendirdi. Zaman zaman halkın arasına giren Sedat Uçan, vatandaşlar ile birlikte ilahilerini seslendirdi. Vatandaşlar cep telefonlarının ışıklarını açarak ilahilere eşlik ettiler.

En büyük teşekkürü Siirtli vatandaşların hak ettiğini ifade eden Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın sözlerine şöyle devam etti. “Ramazan ayı boyunca bizleri yalnız bırakmadınız. Demokrasi meydanında her geceyi huzurla, coşkuyla yaşadık. Allah huzurumuzu, kardeşliğimizi, birliğimizi, dirliğimizi artırsın. Biz et ve tırnak gibiyiz, o kardeşlik birliktelik daha da artsın. Selanik’ten Siirt’e, Edirne’den Kars’a bütün coğrafyaya kadar, akrabalarımız olan orta doğuya kadar sevgi yumağı içerisindeyiz.

Rabbim bu mübarek gece hürmetine, İslam coğrafyası ülkemiz başta olmak üzere acılarımızı dindirsin, hüzünlerimizi gidersin bayram olsun her günümüz dileğimiz bu. Aslında bir son değil bizlerde bir ara veriyoruz ama ara vermesi de bir hüzünlü, bu hüznü de beklide yaşıyoruz ama Allah sizlerden razı olsun. Sizlerin bu coşkusu olduğu sürece biz sizin hizmetinizdeyiz. Bu tür etkinlikleri devam ettireceğiz. Ramazan Bayramınızı da şimdiden kutluyorum” dedi.

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın program sonunda ünlü tasavvuf müziği sanatçısı Sedat Uçan’a Siirt Tiftik Battaniyesi hediye etti. İlahi konseri sonrası vatandaşların arasına giren Sedat Uçan yoğun ilgi gösteren hayranlarını kırmayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Siirt İl Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemir tarafından Kadir Gecesi duası okundu. Kadir gecesinde Eller hep birlikte semaya kalktı dualar edildi. Siirt Belediyesi tarafından program sonunda meydana gelen vatandaşlara mevlit şekeri ikramı yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.