Bu haber kez okundu.

 “Bin Umut” Gıda Bankasının Açılışı Gerçekleştirildi
banner229
Siirt kısa adı Siirt Bin Umut olan, Siirt Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği bünyesinde kurulan Gıda Bankasının açılışı düzenlenen tören ile gerçekleştirildi.
Siirt kısa adı Siirt Bin Umut olan, Siirt Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği bünyesinde Barış Mahallesi Çakmak Caddesi Adliye Altı Botan Parkında ki kurulan derneğin yeni binası ve dernek bünyesinde kurulu Gıda Bankasının açılışı düzenlenen tören ile gerçekleştirildi.
Düzenlenen açılış törenine, Belediye Eş Başkanımız Tuncer Bakırhan, HDP İl Eş Başkanı Abdullah Çetin, DBP İl Eş Başkanı Kıymet Mut, Bin Umut Derneği yönetim kurulu üyeleri, Siirt Eski Belediye Başkanı ve derneğin kurucularından Selim Sadak, çok sayıda STK temsilcisi katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Siirt Bin Umut Derneği Eş Başkanı Seyfettin Aydın, Kent yoksulluk haritası projesinden elde edilecek veriler ışığında Bin Umut Gıda Bankası oluşturduklarını dile getirerek, Bin Umut Gıda Bankası ile ‘iş verilse dahi ailede çalışabilecek kesimin bulunmadığı, sosyal güvenceden yoksun ve ekonomik anlamda en dipteki yaşlılar, engelliler, sürekli tedavi gören hastalar, eşinden ayrılmış ya da eşi ölmüş çok çocuklu kadınlardan’ oluşan ailelere her ay düzenli olarak temel gıda maddelerini karşılamayı hedeflediklerini söyledi.
Aydın, bu projeyi Siirt Belediye Başkanlığı ortaklığı ile yürüteceklerini aktardı. Yoksullukla ilgili Siirt’te çalışma yürüten tüm sivil toplum örgütleri, iş adamları dernekleri, meslek kuruluşları ve Siirt Belediye Başkanlığı ile ortak çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Aydın, Temel amaçlarının Siirt’te ikamet eden ve temel gıda maddelerini karşılamakta güçlük çeken, açlık sınırındaki yoksul yurttaşlara çağdaş ve adil yöntemlerle gıda yardımında bulunmak olduğunu belirten Aydın, “Ayrıca Gıda Bankası Projesi’nin sosyo-ekonomik açıdan yardım yapacak durumda olan kişi, şirket, kurum, kuruluş, grup ya da sivil toplum örgütleri arasında dayanışma ve yardımlaşma olanaklarını artırmak; kentimiz için yapılacak çalışmalarda ortak iş üretme kültürünü daha da yaygınlaştırmak gibi özel amaçları da bulunuyor” dedi.
Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan da törende yaptığı konuşmada, Siirt’te 5 yıl önce kentte bulunan yoksulların ihtiyaçlarının karşılanması için SİYODER ismi ile kurulan ve daha sonar ismi Bin Umut olarak değiştirilen derneğin yeni hizmet binası ve dernek bünyesinde kurulan gıda bankasının açılışın bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “ Ülkemizde, bölgemizde ve özellikle kentimizde yoksulluk ve işsizlik yoğun olarak yaşanmaktadır. Derneğimizin amacı sadece yoksul yurttaşlarımıza gıda ve giyim yardımı yapmak değil, aynı zamanda ketimizde yaşayan yoksullara yoksullukla mücadele etmelerinde ve yoksulluklarını ortadan kaldırmaya dönük bir çalışma yürütecektir.
Çok acımasız bir çağ ve süreçte yaşadığımız bu günlerde, bizler yardım edilmiş yoksullar değil, ülkemizde, bölgemizde ve kentimizde ortadan kaldırılmış yoksulluk için mücadele etmek amacıyla çalışmalar yürüteceğiz. Bu anlamda bu gün burada yeni hizmet binası ve bünyesinde kurulan gıda bankasının açılışını gerçekleştirdiğimiz Bin Umut derneğinin tüm halkımıza hazırla vesile olmasını diliyor ve belediye olarak derneğe her türlü desteği sunacağımızı belirtiyor, hayırsever yurttaşlarımızın da derneğe imkânları dâhilinde katkıda bulunma çağrısında bulunuyorum” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından derneğin yeni hizmet binası ve bünyesinde kurulan Gıda bankasının açılışı Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, Dernek Eş Başkanı Fatma Dündar ve Eski Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak tarafından gerçekleştirildi.
Açılış ardından törene katılanlar gıda bankası ve yeni hizmet binası gezdi. Eski Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak binanın gezilmesi sırasında yaptığı açıklamada, derneğin kuruluş amacının kentte bulunan yoksullukla mücadele olduğunu belirterek, “ yoksulluğun ortadan kalkması için eşitlik şarttır. bu gün buranın açılışının yapılması bu konuda Siirt için büyük bir ilerlemedir. Eşitlik bütün sorunların ve adaletin temelidir” dedi.
Açılış töreni verilen kokteylle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.