Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi’nde Türkmenistan Kardeşlik Gecesi Düzenlendi
banner229

Siirt Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından “Türkmenistan Kardeşlik Gecesi” etkinliği düzenlendi.

Gecede Türkmenistan’dan gelip Üniversitemizde okuyan yabancı uyruklu öğrencilerimiz kültürlerini izleyicilere tanıttı.

İki devletin marşlarının okunması ve tanıtım videosunun izletilmesinin ardından başlayan etkinlikte Türkmenistanlı öğrenciler adına açılış konuşmasını İbrahim Nazarov gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasının ardından konuşmalarını yapmak üzere sahneye gelen Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, uluslararasılaşma çabalarının bir sonucu olarak bugün yabancı uyruklu öğrencilerimizin toplam öğrenci sayımıza oranının %6’ya ulaştığını, dünyada uluslararasılaşma yolunda başarılı olmuş üniversiteler de ise bu oranın %5,5 olduğunu belirterek üniversitemizde devam edilen çalışmaların neticesinde bu oranı %10’a çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Rektör Erman, konuşmasının devamında: “16 ülkeden 812 yabancı uyruklu öğrencinin öğrenim gördüğü Üniversitemizde 144’ü Türkmenistan uyrukludur. Ortak tarihi, dili, dini ve kültürü paylaşan iki kardeş ülke ve halk arasında “Kemik Kardeşliği” yada “Bir Millet, İki Devlet” diye adlandırılan dengeli, karşılıklı saygı ve işbirliğine dayalı özel ilişkiler yürütülmektedir. Umarız ki Türkmenistanlı her öğrencimiz bu kardeşliğin sonsuza dek devam etmesinde önemli rol oynayacaktır.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Murat Erman’ın konuşmaları ardından Türkmenistan Kardeşlik Gecesi; Cemal Yollıyewa’nın “Bitarap Vatan” adlı şiiri okuması, ”Oğuzhan’ın Oğullarına Öğütleri” adlı tiyatro gösterisinin sergilenmesi ve Arslan Hocanepesov, Cemal Yollıyeva tarafından Türkmenistan halk şarkısı “Bilezik”in seslendirilmesi ve dans gösterileri ile devam etti.

Öğrenciler tarafından sergilenen Türkmenistan halk dansı “Küşt Depti” ve Kafkas halk dansı “Lezginka” büyük beğeni topladı. Etkinlik, Türkmenistanlı öğrencilerimizin hep bir ağızdan Gurbangulu Berdimuhammedow’un “Öne Dine Öne Jan Watanym Türkmenistanım” adlı şarkısını seslendirmesinin ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

“Türkmenistan Kardeşlik Gecesi” etkinliğinde rol alan öğrenciler; İbrahim NAZAROV, Zhorabek Mahkamov, Oguljan Türkmen, Dövlet Saryyev, Mergen Türkmen, Arzygül Orazmuhammedowa, Begenc Gurdov, Eziz Dowletmyradow, Ahmet Gurdov, Bägül Agaberdiýewa, Bahtiyar Çaryyev, Jemal Yollyyewa, Jepbar Borjakow, Dilbar Shakulova, Zulfiya Shakulova, Alijon Batyrov, Arslan Hojanepesov, Azat Allanazarov, Dostan Berdiyev.

“Türkmenistan Kardeşlik Gecesi” programına Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Cumhuriyet Baş Savcısı İbrahim Cansever, Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, İl Müftüsü Faruk Arvas ve çok sayıda davetli katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.