Bu haber kez okundu.

Biçerdöver Kontrolleri Başladı
banner229

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Demirhan, ’Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Talimatı’ doğrultusunda hasat dönemi boyunca biçerdöver kontrollerinin yapılacağını söyledi

İl Müdürü Ergün Demirhan, İlimizde 2017/2018 üretim sezonunda yaklaşık 60.000 ha (buğday, arpa, mısır, nohut, mercimek vb.) tarla bitkisi ekimi yapılmış olup; yaklaşık %50 sinin biçerdöverle hasadı beklenmektedir.

Geçen sene ilimizde biçerdöverle yapılan buğday ve arpa hasadında dane-ürün kayıp oranı ortalama %2 olarak gerçekleşmiştir.

Hasadın başladığı ilimizde meydana gelebilecek dane-ürün kayıplarını en aza (en fazla % 2) indirmek amacıyla yapılacak iş ve işlemler hakkında bilgileri içeren sirküler mektuplar paydaşlara gönderilmiştir.

Bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personellerince saha ziyaretleri ile gerekli denetimler yapılmaya başlandığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.