Bu haber kez okundu.

Bereket Ormanı Oluşturuldu
banner229

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan Gönül Elçileri Projesi kapsamında ilimizde Bereket Ormanı oluşturuldu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde 81 ilde Bereket Ormanları kurmak maksadıyla başlatılan , ‘Gönül Elçileri Projesi’ çerçevesinde Siirt Üniversitesi kampüs alanında Bereket Ormanı oluşturuldu.

'Bereket ormanı' adı verilen alana ilk fidanı Vali Tutulmaz’ın, eşi Fatma Tutulmaz ve Rektör Erman’ın eşi Zeynep Erman tarafından  ilk fidanlar dikildi.
Vali Mustafa Tutulmaz yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Gönül Elçileri Projesi kapsamında bugün ilimizde de fidanlar dikileceğini ve bugün itibariyle ilimizde 275 bin fidan dikildiğini, yılsonu itibariyle hedeflerinin 1,5 milyon fidan dikmek olduğunu söyledi.

Vali Tutulmaz, Bereket Ormanları’nın; orman alanların genişletilmesi, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakılması, çocuklara ve gençlere ağaç sevgisinin kazandırılması maksadıyla oluşturulduğunu söyledi. Tutulmaz, “Özellikle ağacın, çocuklarımızın gönlünde dikilmesi çok önemli, aksi takdirde çocuklarımız büyüdüklerinde ağaca gereken ehemmiyeti, değeri veremiyorlar ve ağaçlandırma konusunda yapılan bütün çalışmalar heba olup gidiyor. Ancak ağacın dikilmesi yetmiyor, bir de bakımı gerekiyor. Diktiğimiz her fidana gözümüz gibi bakmalıyız” diye konuştu. Bereket Ormanı oluşturulması nedeniyle düzenlenen törende protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte fidan diken Vali Mustafa Tutulmaz, törene yoğun bir katılım sağlayan herkese teşekkür etti. Oluşturulan ormana fidanlar Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğ. Halil Soysal, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Jandarma Alay Komutanı Şenol Yeloğlu, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sami Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile ile dikildi. Törende ilk etapta Siirt Üniversitesi kampüs alanına 120 çam fidanı dikildi.


Anahtar Kelimeler:
SiirtOrmanBereket
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.