Bu haber kez okundu.

Belediyesi İş Sendikası İle Batman/ Sason Belediyesi Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
banner229

Sason Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Toplu iş sözleşmesinde (TİS) görüşmelerinde taraflar anlaşmaya vardı.

Belediye başkanlık makamında düzenlenen imza törenine, Sason Belediye başkanı Muzaffer Aslan, Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay ve şube yöneticileri katıldı.

Varılan anlaşmaya göre işçilerin maaşına ilk yıl yüzde 15 ikinci yıl yüzde 20 oranında zam yapıldı.

İmza töreninde konuşan Sason Belediye başkanı Muzaffer Aslan,, "Yaptığımız bu toplu iş görüşmelerinde işçi ve emekçinin haklarını koruyarak, mevcut içinde bulundukları yaşam şartlarını da göz önünde bulundurarak elimizden geldiğince, bütçemizi de sonuna kadar zorlayarak en iyi ücret zammını vermeye çalıştık" dedi.

Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay, "Görüşmelerimiz sonucunda iyi bir noktada uzlaşma sağladık. O anlamda yönetime de buradan teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra iki yılı kapsayan TİS imzalandı. İki yıllık imzalanan sözleşmeye göre işçilere ilk yıl yüzde 15, ikinci yıl da yine yüzde 20, yevmiyeler 180- 200 liraya çıkarılmıştır.

Ücret zammı ise tüm parasal maddelere ve sosyal haklara eklenmiştir. Bu toplu iş sözleşmede emeği geçen yeni seçilen sayın muzaffer Arslan ve yönetimine emekçiler adına teşekkür ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.