Bu haber kez okundu.

Belediyenin Hizmetlerini Hazmedemeyenler Bank ve Çardakları Kırdı
banner229

Siirt Barış Mahallesi’nde bulunan Şehit Tülay Çelik Aile Sağlığı Merkezi ve Barış Aile Destek Merkezi’ne ait Siirt Belediyesince yapılan bank ve çardaklar kimliği belirsiz kişilerce zarar verildi, güvenlik kameraları yerinden söküldü

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Siirt Belediyesince çardak ve banklara kimliği belirsiz kişilerce zarar verildi.

Barış Mahallesi’nde bulunan Şehit Tülay Çelik Aile Sağlığı Merkezi ve Barış Aile Destek Merkezi’ne ait Siirt Belediyesince yapılan bank ve çardaklar kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi, güvenlik kameraları ve duvar telleri yerinden söküldü.

Şehit Tülay Çelik Aile Sağlığı Merkezi’nde Dr. Ayhan Yıldız, bahçe düzenlemesi için Siirt Belediyesinin ve kendilerinin çok uğraştıklarını fakat kendini bilmez kişilerin bu düzenlemeye zarar verdiğini söyledi.

Kamu malına zarar verip buranın düzenini, huzurunu bozmak isteyen kişilerin olduğunu belirten .., “Bunun düzene girmesi ve yürümesi için devlet büyüklerimizden, idarecilerimizden böyle bir güvenlik tedvirinin alınması için gerekli yaptırımların yapılmasını bekliyoruz. Gördüğünüz gibi buradaki oturaklar olsun, burada birkaç güzel düzenleme vardı burası mahallenin de düzelmesi için güzel bir yaptırımdı ama sonradan yapılan bu hadsiz hareketler şuan buranın manzarasını sahipsiz, çöl bir şekle çevirmiştir. Üzgünüz, üzülüyoruz, büyüklerimizden destek bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Siirt ADEM Merkezleri Koordinatörü Nurten Temiz de Siirt Belediyesince yapılan bank ve oturaklara zarar verildiğini görünce üzüldüğünü söyledi.

“Bunu gördüğümde canım acıdı.” Diyen Temiz, şöyle devam etti:“İlk mahalle muhtarımızı aradım. Çünkü şiddetin ve baskının bir çözüm olmayacağını, polisi çağırıp onlara bunu anlatamayacağımı düşündüm. Mahalle muhtarımızı çağırdık muhtarım da benden daha çok üzüldü. Teke tek mahallede bayanlarımızla konuştuk. Neden bunu yaptıklarını soruyoruz.

Şu an burada oturanlar bizim insanımız. Burası bizim evimiz. Bu neden? Yani biz onlara bu imkanı sağlarken neden duyarlı olmuyoruz. Tabi duyarlı vatandaşımız da var bunu inkar edemeyiz. Sabah gördük, telleri çalan çocukları adamın tutup saklayıp ve bize teslim ettiğini gördüm. Teyzenin şu gördüğünüz tahtayı aldığını ve yazıktır deyip sakladıklarını gördüm ama biraz daha duyarlılık istiyoruz.”

Sağlık Ocağı ve Aile Destek Merkezinin buranın halkına hizmet ettiğini, başkasına hizmet etmediğini ifade eden Temiz, “Buradaki mahalle sakinlerine hizmet ediyor. Buradaki aile destek merkezine sizin çocuklarınız geliyor. Sizler geliyorsunuz, size hizmet veriyor. Gerçekten çok üzgünüm ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama şuna inanıyorum. Adı gibi güzel olan mahallem, Barış Mahallem bir daha buna müsaade etmeyecek ben buna inanıyorum” diye konuştu.

Konu ile ilgili belediye yetkilileriyle görüştüğünü anlatan Temiz, “Belediye yetkilileri tadilat edeceğiz ve inşallah bahçemizi güzel bir şekilde tekrar sizin hizmetinize sunacağız ama bekçisi siz olacaksınız. Siz ve vicdanınız. Bunun için özel bir bekçiye ihtiyacımız yok. Hepimizin burası.” Dedi.

Mahalle muhtarı Hayrettin Sevgin ise bahçede resmen bir vahşetin yaşandığını söyledi.

Zarar verilen malların bütün Siirt’in tapulu malı olduğunu kaydeden Sevgin, “Siirt’te taş üstüne taş koyanın ben kölesiyim. Amacımız her zaman Siirt’in güzelleşmesidir. Memleketimizde bu tür olaylar olursa yaşanmaz hale gelir. Bu mide bulandırıcı olayı ahlaki, vicdani olarak insanlığa sığmaz. Bu hiçbir partinin malı değil, Siirt halkının malıdır. Burası bizim bütün Siirt halkının ortak malıdır.

Bu ortak mala birkaç çapulcu çıkıp zarar veriyorsa ve biz tepki göstermezsek biz de aynı onlar gibi oluruz. Gerçekten içim kan ağlıyor, bu hareket insanlık dışı bir harekettir. Şiddetle kınıyorum. Bunu yapan kişilerin anne ve babasına da kendilerini yargılamaya davet ediyorum.” İfadelerinde bulundu.

Barış Aile Destek Merkezi Sorumlusu Hülya Kılıçvuran da yaşanan olay dolayısıyla üzüntüsünü dile getirerek, mahallelinin halkın malına zarar verilmemesi için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hanzade Atasay 6 yıl önce

Bazı hayvanlar 4 bacaklıdır, bazıları da 2 bacaklı. Bazı hayvanların etinden, sütünden, derisinden hatta işkembesinden faydalanırsın, bazı öküzlerin ise hiç bir şeyinden faydalanamazsın, bırak faydalanmayı haşere gibi insanları rahatsız eder. Zararlı haşere için ne yapılıyorsa bu hayvanlar içinde aynısı yapılmalı. (Bu yazı Kamu ve halka ait eşyalara zarar verenler için yazılmıştır)

Avatar
Gariban 6 yıl önce

Yazık ya böyle bir şey nasıl olur yıllarca hizmet görülmedi diyorlar şimdi hizmet olunca yıkılıyor.ustelik şu fotoğraftaki bayanlar çarşafların odunları mi calmaya çalışıyor yazıktır günahtır

Avatar
hilmi 6 yıl önce

on numara bı yorum yapmışsınız tebrık edıyorum.suç yıkıp yakanlarda değil,anne ve babalrında.ALLAHI doğruyu ve yanlışı öğretmedkleri için bunları yapıyorlar,bencee,mahalle sakinleri bir olup bu olayı kınamaları lazım,orası o mahelleinin faydalandığı sağlık ocağı,ALLAH ıslah etsin dıyecem ama ıslah olacak gibi gözukmuyorlar,zihnıyet bozuk olunca

Avatar
siirtli çaycı 6 yıl önce

yıkanlrın evi yıkılsın kıranların eli kırısın