Bu haber kez okundu.

Belediye Meclisinden Siirt Halklarına Sağduyu Çağrısı
banner229
Siirt Belediye meclisinin Haziran ayı meclis toplantılarının ilk gününde, son zamanlarda seçim çalışmaları kapsamında kentte yaşanan provokasyonlara yönelik olarak kentte yaşayan halklara provokasyonlara yönelik sağduyu çağrısında bulunuldu..
Siirt Belediye Meclisinin 5 gün sürecek Haziran ayı meclis oturumları belediye meclis toplantı salonunda Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan Başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile başladı. İlk gün oturumunun açış konuşmasını yapan Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, 7 Haziranda yapılacak genel seçimlere kısa bir süre kala seçime giren siyasi partilerin seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü ifade ederek, “ 8 Haziranda parlamentoda yeni bir tablo oluşacak. Sonuçlar ne olursa olsun Türkiye, bölge ve kentimiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.
Seçim sonuçlarının özgürlüklerin ve demokrasinin daha da geliştiği bir dönemin başlangıcı olmasını diliyoruz. Siirt belediye meclisi olarak da seçime günler kala çalışmaların ve sonuçlarının da bu beklentiler içerisinde geçmesini ve sonuçlanmasını istiyoruz. Seçim çalışmalarının başladığı günden bu yana, beklemediğimiz ve kışkırtma olarak nitelendirdiğimiz olaylar kentimizde de yaşandı. Elimizden geldiğince ulaşabildiğimiz kesimlere provokasyonlara gelmemeleri hususunda çağrılarda bulunduk ve bu çağrımızı buradan yeniliyoruz. Belediye meclisi olarak Siirt’e yakışır bir seçim yaşanmasını istiyoruz.
Seçimin sonucu ne olursa olsun, seçim sürecinin huzur, barış ve kardeşlik içerisinde geçmesi gerektiğini bir kez daha belirtiyoruz. Şirvan’da korucuların saldırıları sonucunda ağır yaralanan HDP Hizan İlçe Eş Başkanı Abdulkerim Gültekin’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Seçim çalışmaları kapsamında her siyasi parti, istediği yeri ziyaret etmeli, fikirlerini halkla paylaşmalıdır ve bu da demokrasinin bir gereğidir. Bir siyasi anlayışın siyasi propaganda yapmasını engellemekten daha büyük bir vahşet yoktur. Yaşanan olay ile ilgili olarak görüntüler ortadadır.
Bürokrasi hiçbir zaman Kürde vurulan tokadın, dökülen kanın hesabını bugüne kadar sormadı. Buradan sayın valimize, emniyet müdürüne ve ilgili yargı mensuplarına kentte yaşanan tüm olayların faillerinin bulunmasını ve gerekli cezaların verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Her konuda kim kan dökmüşse, baş kırmışsa, adam öldürmüşse ne yapmışsa gerekli olan duyarlılığın yetkililer tarafından en kısa sürede ortaya konulması gerekiyor.
Yaşananlar doğru şeyler değil. Arabı’da, Türkü’de döveni, Kürd’ün kafasını kıranı da eşit şekilde eleştirmek ve tepki koymak gerekiyor, aksi takdirde herkes kendi hukukunu uygular. O zamanda kent, kent, ülke ise ülke olmaktan çıkar.
7 Haziranda ortaya çıkacak sonuçlar ne olursa olsun hepimizin kabulü olacağına ve ülkenin geleceğinin yararına olacağına inanıyoruz. Siirt’te 7 Haziran ve sonrası kentte bulunan tüm halkları, siyasi partileri, onların tabanlarını, gençlik örgütlerini, kadın çalışmaları yürüten kadınlarını belediye meclisi olarak sağduyuya davet ediyoruz. Sonuçlar ne olursa olsun, herkesin sonuçlara saygı duymasını ve sahiplenmesi belirtiyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerini görüşen belediye meclisi üyeleri, gündem maddelerinden, bir evvelki meclis toplantı zaptını ve memur kadro derece değişikliğini oybirliği ile kabul etmesinin ardından, Haziran ayı meclis toplantısına yarın saat 10.00’da yapılacak 2’nci gün oturumuna kadar ara verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.