Bu haber kez okundu.

Belediye İş Sendikası İle Kayabağlar Belediyesi Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
banner229

Kayabağlar Belde Belediyesi ve Siirt Belediye İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesinin, yapılan müzakereler sonucunda anlaşmaya varılarak, 9 Şubat 2018 tarihi itibariyle imzalandığı ve işçilerin ücretlerine yüzde 8, kıdemlilik zammı 36 kuruş ve en düşük yevmiyeler 135 lira yükseltildi.

Kurtalan Kaymakamı ve Kayabağlar Belediye Başkan Vekili Musa Üçgül’ün makam odasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesine, Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay ve Kurtalan Kaymakamı ve Kayabağlar Belediye Başkan Vekili Musa Üçgül ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplu iş sözleşme imza töreninde Kayabağlar belediyesi belediye başkan vekili ve Kurtalan Kaymakamı Musa Üçgül bizim amacımız halkın ihtiyaçlarına cevap vermektir, bu ihtiyaçlara cevap verirken de çalışanımızı da mağdur etmeyeceklerini içerde biriken 5 yıla geri dönük tüm sosyal hak alacakların ödeneceğini söyledi.

Belediye İş Sendikası Siirt Şube Başkanımız Halit Akınay yaptığı konuşmada;  başkana emeğe ve emekçiye yaklaşımından dolayı teşekkür ederek; bu toplu iş sözleşmesinin masada müzakere edilerek sonuçlanması anlamlıdır. işçilerimize, ailelerine bu toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını dileyerek,  toplu iş sözleşmesinde emeği geçen Kurtalan Kaymakamı ve Kayabağlar Belediye Başkan Vekili Musa Üçgül’e, Mali Hizmetler Müdür Vekili Hüseyin Lale, Gubet İnci ve diğer tüm yönetici arkadaşlara teşekkür etti.

       ANALAŞMANI DETAYLARI:

1- ÜCRET ZAMMI % 8 VE KIDEMLİLİK ZAMMI 36 KURUŞ OLMUŞTUR. EN DÜŞÜK YEVMİYELER 135 LİRA YÜKSELTİLMİŞTİR.

2- 112 GÜNLÜK İLAVE TEDİYE VE İKRAMİYE ÖDENECEKTİR.

3- YEMEK ÜCRETİ 232 LİRA ÖDENECEKTİR.

4- İYİLEŞTİRME ZAMMI 664 LİRA ÖDECEKTİR.

5- YAKACAK VE EK GIDA YARDIMI 117 ŞER LİRA ÖDENECEKTİR.

6- BAYRAM 232 LİRA- GİYİM 700 LİRA- DİREKSİYON 75 LİRA- SORUMLULUK  75 LİRA- ÖĞRENİM YARDIMI VE AİLE ÇOCUK YARDIMLARI DA ÖDENECEKTİR. AYRICA BU ZAMLAR TÜM PARASAL MADDELERE EKLENECEKTİR. ANLAŞMA 1 YILLIK OLARAK ANLAŞILMIŞTIR.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.