Bu haber kez okundu.

Beğendik Beldesinde, Resim Sergisi Açıldı
banner229

Kalkınma Bakanlığınca finanse edilen, Siirt Valiliği koordinesinde yürütülen, “Çocuk Yazarlar Yetişiyor” projesi kapsamında Beğendik Beldesinde Okuma kampanyası başlatılarak, ‘Resim Sergisi’ açıldı.

Pervari Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Programı (Sodes) kapsamında yürütülen “Çocuk Yazarlar Yetişiyor” projesi kapsamında başlatılan ‘Okuma Kampanyası ve Resim Sergisi” açılışı yapıldı.

Beğendik beldesindeki Okulların katılımıyla gerçekleştirilen okuma kampanyası ve resim sergisinde öğrencilerin resim ve ahşap çalışmaları yer alıyor.

Beğendik ortaokulu bahçesinde yapılan resim sergisinin açılışına Pervari Kaymakamı ve Beğendik Belediye Başkanı Vekili Hakan Şeker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıddık Çakan, kurum amirleri, öğrenciler, velileri ve öğretmenler katıldı.

Sergiyi gezen Belediye Başkan Vekili Hakan Şeker, öğrenciler ve öğretmenlerden eserlere ilişkin bilgi aldı. Kendilerini kutlayarak, bir süre sohbet etti.

Okuma kampanyasına katılan öğrencileri kutlayan Şeker, ‘Çocuk Yazarlar Yetişiyor’ temasıyla dezavantajlı okullarımızda uygulanan proje ile öğrencilerin kitapla, yazarlarla tanışmaları, kitap okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi ve sanata ilgilerinin artırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Başkan Vekili Şeker, Projeye Beğendik Belediyesi olarak, belde de yapılan her türlü sosyal, kültürel ve eğitim etkinliklerine destek vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Resim sergisin gezilmesinin ardından, en çok kitap okuyan öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi ile etkinlik sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.