Bu haber kez okundu.

Baykan’ın Heidi’si Tarıma El Attı
banner229

Siirt’in Baykan ilçesi Yukarı Tütenocak köyünde ikamet eden Merve Türköz (19) Tarım ve Orman Bakanlığının başlatmış olduğu 'Genç Çiftçi' projesine başvurması ile beraber hayatının değiştiğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Genç Çiftçi' projesine başvuran Baykan ilçesi Yukarı Tütenocak köyündeki Merve Türköz'e İl Tarım Müdürlüğünün Genç Çiftçi projesi kapsamında  kendisine 37 Keçi hibe ettiğini ve bu keçilere gözü gibi baktığını belirten Merve Türköz köyünde hayvancılıktan sonra tarım sektörüne girdiğini belirtti.

Tarım Orman Bakanlığının yapmış olduğu Genç Çiftçi projesi sayesinde aile ekonomisine büyük katkıda bulunduğunu belirten Merve Türköz, “Bu sayede aile ekonomisine büyük katkıda bulunuyorum. Şuan 37 keçim var onlara gözüm gibi bakıyorum, çobanlık yaparak keçilerimi otlatmaya gidiyorum, sütlerinden etlerinde faydalanıyoruz.

Diğer yandan ise ben ve babam köyümüze bulunan arazilere ekimlere başladık. Dağlık alanları bağa bahçeye çeviriyoruz, bende kendimiz için bahçemizde domates, salatalık, patlıcan, biber, soğan, patates gibi birçok ütün ektim ve hedefim ilerleyen yıllarda seracılık kuraktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hanzade Atasay 5 yıl önce

Tebrikler Merve, yolun ve bahtın açık olsun.