Bu haber kez okundu.

Baykan’da Şehid Yakup Akdağ Adına Yapılan Park ve Mescidin Açılışı Yapıldı
banner229

24 Temmuz 2017 tarihinde bulunduğu sivil bir araca düzenlenen saldırı sonucu şehit olan Jandarma Üstçavuş Yakup Akdağ adına Baykan İlçe Merkezinde yaptırılan parkın açılışı Vali Ali Fuat Atik ve şehidin ailesi tarafından yapıldı.

Ayrıca şehidin görev yaptığı Çukurca Jandarma Karakolunda yapımına başladığı ve şehit olmasının ardından yapımı tamamlanan mescitte törenle ibadete açıldı.

Baykan ilçe merkezinde yıktırılan eski hükümet konağının alanında Niğde Belediyesinin katkılarıyla oluşturulan parkın açılışı Vali Ali Fuat Atik ve şehidin Tokat ilinden gelen ailesi tarafından yapıldı.

Açılışın ardından tören Kuranı Kerim tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Cuma Çotu yaptığı konuşmada, şehit Yakup Akdağ’ın kendisini büyüklere ve küçüklere sevdirdiğini ve görev yaptığı karakolda bir mescit yapımına başladığını ve şehadetinin ardından da bu mescidin tamamlandığını belirtti.

Baykan Belediyesi ile kardeş belediye olan Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit'te il olarak bu güne kadar 150 civarında şehit verdiklerini ve son olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminde biri Ömer Halisdemir olmak üzere 6 şehit verdiklerini belirtti.

Vali Ali Fuat Atik yaptığı konuşmada Siirt ve Baykan halkının şehidine sahip çıktığını belirterek terörün sone erdirileceğini ve artık ailelerin boynunun bükük kalmayacağını ifade etti. Vali Atik daha sonra şehidin dedesi Mehmet Akdağ'a Baykan ilçesinin fahri hemşerilik beratını verdi.

Dede Mehmet Akdağ ve şehidi kendi koynunda büyüttüğünü belirtti.

Buradaki törenin ardından şehidin görev yaptığı Çukurca Köyüne geçildi ve burada şehidin yapımına başladığı ve şehadetinin ardından tamamlanan mescidin açılışı yapıldı.

Çukurca köyünde jandarma karakolunda yapımı tamamlanan mescit ile şehit adına oluşturulan parkın açılışına Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz, Baykan Kaymakamı Cuma Çotu, Eski Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey,Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, şehidin babası Zekeriya Akdağ dedesi Mehmet Akdağ ve babaannesi Emine Akdağ katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.