Bu haber kez okundu.

 BAYKAN KAYMAKAMI KOCABEY, EĞİTİM ALT YAPI VE TURİZME  AĞIRLIK VERİYORUZ
banner229
Son vali yardımcıları ve kaymakamlar kararnamesi ile Baykan ilçemize atanan Kaymakam Mehmet Kocabey, ilçenin sorunlarını çözmek için geceli gündüzü çalıştıklarını ve özellikle eğitim, alt yapı ve turizme büyük ağırlık verdiklerini söyledi.
          Kocabey yaptığı açıklamada, ilçeye atandığı günden bu yana bütün köyleri gezerek vatandaşlarla görüştüğünü ve sorunları yerinde tespit etmeye çalıştığını söyledi.
 Eğitime büyük ağırlık verdiklerini bu kapsamda 16 derslikli Anadolu Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli yurdun yapımının gelecek eğitim ve öğretim yılında yetiştirileceğini belirten Kocabey şunları söyledi “Yerinde tespit ettiğimiz problemlere hızlı bir şekilde müdahale edip bunları en güzel şekilde çözmeye devam ediyoruz. Özellikle köylerimizin alt yapı ve üst yapı yatırımlarını takip ediyoruz. Şuan devam eden birçok alt yapı ve üst yapı yatırımlarımız bulunmakta. Baykan’da, kırsalda, köylerimizin bütün ihtiyaçlarına en kısa sürede çözmeye yönelik bütün faaliyetlerimizi tespit ediyoruz.
Bununla beraber yine eğitime yönelik valiliğimiz tarafından verilen desteklerle birlikte Anadolu Lisesi ve pansiyon inşaatımız devam etmekte. Öğrencilerimize daha iyi bir eğitim ortamı sunabilmek adına bütün gayretimizle çalışıyor ve inşallah bunu önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yetiştirecek şekilde Anadolu lisesi inşaatımızı takip ediyoruz. Tabi bununla beraber ilçemizin sahip olduğu bir inanç turizmine yönelik ciddi manada bir yapısı var.
İlçemizde Veysel Karani Hazretlerinin türbesi bulunmakta. Bu manada ilçemizin turizme yönelik alt yapısını geliştirecek bir takım yatırımlar ve projeler hedeflemekteyiz. Burada bu inanç turizmine yönelik yapılan yatırımları daha iyi bir şekilde planlayıp valiliğimizle birlikte koordineli bir şekilde her sene yapılan Veysel Karani etkinliklerini şimdiden planlayarak ilçemizin inanç turizmine yönelik bu katma değerini arttırmayı hedeflemekteyiz. Yine ilçemizde bulunan bir takım çeşme vs. Bunlarla alakalı çalışmalarımız devam etmekte. Vatandaşlarımızca üç çeşme olarak bilinen ve yol kenarında Bitlis-Siirt yol kenarında bulunan çeşmemizin de o kötü görünümünden kurtararak bir Osmanlı Selçuklu karışımı bir mimariyle çok güzel bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine inşallah sunacağız.
 Burada kısa bir süre içerisinde ilçemizde vatandaşlarımızla birlik ve bütün içerisinde ilçemizi daha iyi daha güzel bir noktaya taşımak adına bir takım hizmetlerde bulunuyoruz. İnşallah buradaki görev süremiz boyunca hayra vesile olacak işler yapar, en güzel şekilde herhangi bir sıkıntı ve problem olmadan başarılı bir şekilde burada ilçemize faydalı olmaya devam edeceğiz.
 Buradan sayın valimize ve siz değerli medya mensubu arkadaşlarımıza bize bu yatırımlarımızı insanlarımıza, bölge vatandaşlarımıza duyurmamızda yardımcı oldunuz.” Öte yandan Baykan ilçesi yakınlarında bulunan ve halk arasında üç çeşme olarak bilinen çeşmenin Selçuklu Osmanlı mimarisine uygun bir şekilde restorasyonu ise devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.