Bu haber kez okundu.

Baykan Derince’de 26 Yıl Önce Katledilen 22 Kişi Anıldı
banner229

Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Derince köyünde 21 Ekim 1993 tarihinde bölücü terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği saldırıda şehit edilen 14'ü çocuk 8'i kadın toplam 22 kişi mezarları başında anıldı. 

Derince köyünde düzenlenen törene, Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç, Atabağı belediye Başkanı Tayyar Lale, Jandarma Bölük komutanı Jandarma Binbaşı Hüseyin Tetik, Emniyet amiri Ünal Adakan, AK Parti ilçe Başkanı Nimetullah Gönül, Esnaf ve sanatkârlar Odası Başkanı Osman Gülümser, Ziraat odası başkanı Yusuf Tardu, Kamu kurum ve Kuruluşları Amir ve müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Köy ve Mahalle muhtarları ve köylüler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dualar edildi. Törende ilk konuşmayı yapan şehit çocuk babası Zaman Erdem, yaşadıkları katliamın üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen Derince köyü mazlumlarının yitirilen haklarını, kaybedilen canlarının kanlarının yerde kalmadığı biliyoruz.

Acımız büyüktür 3 aylık 1 yıllık bebeklerimiz alçak PKK terör örgütleri tarafından katledildi. Zor sabır ediyorum. Yüce rabbim bu alçakları kahru perişan etsin, Devletimizi daim güçlü kılsın vatan sağ osun diyen Şehit Babası Erdem,” 26 senedir biz siyonist Amerika’nın karşısında yurdumuzu bölmek istedikleri için biz dik durduk. Hala gene dik duracağız. Onların gücü yetmeyecek bizi bölmeye. İnancımızla bayrağımızla uğraşacaklar ama hiç bir zaman bölemeyecekler bizi İnşallah. 22 şehit verdik ama Maşallah yerlerine 220 tane torunlarımız oldu hepimizin.” şeklinde konuştu.

Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç, “Terör örgütleri, bu bereketli topraklarda yaşayan insanımızın huzurunu bozmak, devletimizi zayıflatmak ve milletimizi bölmek için yıllarca saldırılarda bulundu.

Güçlü devletimiz, vatansever milletimiz sayesinde hamdolsun eli kanlı terör örgütleri bugüne kadar amaçlarına ulaşamadı bundan sonrada ulaşamayacaklar. Artık sona yaklaştılar. Gerek ülkemizin sınırları içinde gerekse de sınırlarımız dışında saldırılarda bulunan terör gruplarıyla girdiğimiz mücadelemizi kazandık.

“Bugün burada bundan 26 yıl önce hain terör örgütünün, alçakça yapmış olduğu katliamın sene-i devriyesinde acılarınızı paylaşmak, sizlerle hemhal olmak için buradayız. Bu mukaddes yerde bulunmaktan, aranızda olmaktan onur ve gurur duyuyorum! Şehitlerimizin acısını dün gibi yüreğimizde hissediyorum.

Ezan saati katliam planlayanlar kadın, erkek, çocuk ayırt etmeden, savunmasız vatandaşlarımızı kahpece kurşuna dizenler, evlerimizi ateşe verenler 22 Masum Savunmasız Kadın, Çocuk vatandaşımızı şehit etmiş, Ama unutmasınlar ki ! Geride kalanlar bize önce Allah’ın, sonra şehitlerimizin emaneti, başımızın tacıdır. Biz dün olduğu gibi bugünde hep birlikte buradayız. Baykan ve Türkiye üzerinde hain planları olanlar emellerine asla ulaşamayacaktır.

Bizler bir kilimin desenleriyiz. Farklılıklarımızı zenginliklerimiz olarak görür, ona göre yaşarız. “Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır” hadisi şerif-i şiarımızdır. Son yurdumuzun neresinde olursa olsun aramıza ayrılık tohuma ekmek isteyenlere karşı hep birlikte omuz omuza mücadele etmeli, kardeşlik hukukumuza zeval getirmemeliyiz. Hain terör örgütünün muhakkak kökü kazınacak, ülkemiz ve yüce milletimiz bu terör belasından kurtarılacaktır.

Türk Milleti’nin tarih sahnesindeki her döneminde bu tür acılar hep yaşanmıştır. Bizi millet olarak birbirimize bağlayan bu acıları paylaşmak “Bir ölürüz ama bin diriliriz” şuurudur. Bundan 26 yıl önce Derince ’de yaşanan acı ülkemizin her köşesinde, gönül coğrafyamızda tüm Türk, İslam dünyasında hüzne sebep olmuş, terör lanetlenmiş, şehitlerimiz rahmetle yad edilmiştir.

Bizde bugün burada menfur Derince katliamının acısını iliklerimize kadar hissediyor, acılarımızı paylaşıyor, bize bu acıları yaşatan hain terör örgütünü şiddetle lanetliyoruz! Başta 22 şehidimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet, şükranla anıyor; ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum! Rabbim yüce Türk milletine bir daha böyle acılar yaşatmasın diyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.