Bu haber kez okundu.

Pervarili Misafir Anne Siirt Devlet Hastanesinde Doğum Yaptı
banner229

Elverişsiz hava ve yol koşulları olan yerleşim merkezlerinde ikamet eden gebelerin muhtemel doğum tarihleri yaklaştığında daha elverişli yerleşim merkezlerine nakledilerek konaklamalarının sağlanması ve hastanelerde doğumlarının gerçekleştirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı Misafir Anne Uygulaması programını uygulamaya koymuştu.

Bu uygulama ile ulaşımı imkansız hale getiren iklim ve yol şartlarında yaşayan, sosyal sebeplerle doğum esnasında sağlık kurumuna erişiminde problem olabilecek gebeler ve riskli gebeler tespit edilmekte ve gebelik ile ilgili tüm müdahalelerin yapılacağı bir sağlık kuruluşuna en kısa zamanda ve risk almadan ulaşabileceği yerleşim merkezlerine davet edilmektedir. Daveti kabul eden gebeler muhtemel doğum tarihleri yaklaşırken konaklama merkezlerine nakledilerek burada misafir edilmekte ve doğum zamanı geldiğinde doğumları hastane ortamında gerçekleştirilmekte ve doğum sonrasında anne ve bebeğin sağlık durumu uygun hale getirildikten sonra tekrar evlerine götürülmesi sağlanıyor 

Daveti kabul etmeyenlerden ise konuyu ve riskleri anlayıp kabul ettiğine dair imzalı tutanak alınmakta ve izlemlerine devam edilmektedir.

Bu kapsamda Pervari İlçesinin bir köyünde riskli gebe olarak belirlenen bir Anne Pervariden getirilerek Siirt Devlet Hastanesinde misafir edildi. 05.08.2017 tarihinde doğum yaparak sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi.

Siirt Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Emel Çelik ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü İbrahim Teğin Siirt Devlet Hastanesinde Misafir Anneyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.