Bu haber kez okundu.

Baykan'da 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
banner229

 Siirt Baykan Çevrimtepe Köyü kırsalında (3) kişilik Bölücü Terör Örgütü mensubu tespit edilmesi sonucu, yapılan Hava Harekatıyla etkisiz hale getirilerek, çok sayıda mühimmatta ele geçirildi. 

 Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada;11 Ağustos 2017 Siirt İl Jandarma Komutanlığı ve Siirt İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan istihbarat faaliyeti ve müşterek operasyon sonucunda; Siirt Baykan Çevrimtepe Köyü kırsalında (3) kişilik Bölücü Terör Örgütü mensubu tespit edilmiş olup, yapılan Hava Harekatıyla etkisiz hale getirilmiştir.

Olay yerine Jandarma ve Polis Özel Hareket Timleri, Olay Yeri İnceleme Timi sevk edilmiş olup olay yerinde yapılan arazi arama ve tarama sonucunda;

(1) Adet M-16 Piyade Tüfeği

- (1) Adet M-16 Piyade Tüfeği Şarjörü

- (1) Adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği

- (5) Adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği

- (1) Adet Tabanca - (1) Adet El Bombası

- (5) Adet Örgütsel Doküman - (2) Adet Örgüt mensuplarına ait sırt çantası

- (2) Adet Hücum Yeleği

- (2) Adet Şemsiye ve bol miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Etkisiz hale getirilen Bölücü Terör Örgütü mensuplarını, 07 Temmuz 2017 tarihinde Baykan Kaymakamı Mehmet KOCABEY’e yapılan suikast girişimi ile 24 Temmuz 2017 tarihinde Baykan İlçesine bağlı Çukurca Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Üst Çavuş Yakup AKDAĞ’ın şehit edilmesi olayının planlayıcı ve faili oldukları değerlendirilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.