Bu haber kez okundu.

Baykan'da 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
banner229

Siirt Baykan'da PKK'lı 3 terörist silahlı insansız hava aracı ile etkisiz hale getirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 22 Mayıs 2018 günü, Siirt İl jandarma Komutanlığına yapılan istihbari bilgiler üzerine, Bölücü Terör Örgütü Mensuplarının barınma alanı olarak kullandıkları değerlendirilen Siirt ili, Baykan ilçesi Tandır dağı bölgesine İnsansız Hava Aracı İHA/BAYRAKTAR yönlendirilmiş, olup, (3) kişilik dinamik hedef görüntüsü tespit edilmiştir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı tarafından talep edilen Yakın Hava Desteği ile (F-16 Uçakları) hedef bölgeye (2) atım gerçekleştirilmiştir. Hava destekli yapılan atışlar neticesinde; (3) bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir.

ATAK Helikopterlerinin de havadan destek verdiği operasyona Siirt İl jandarma Komutanlığına bağlı JÖH timleri ile Güvenlik Korucuları bölgede arama/tarama yapmak maksadıyla görevlendirilmiştir.

Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü terörist faaliyete karşı mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir.

Bölgede devam eden operasyonla ilgili gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.