Bu haber kez okundu.

Başkan Taşkın, 2 Yıllık Belediye Çalışmalarını Anlattı
banner229

Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun D. Taşkın, basın mensuplarıyla düzenlenen toplantıda 2 yıllık belediye çalışmalarını anlattı.

Siirt Belediyesinin son iki yılda okullara 8 milyon TL civarında boya ,dış cephe kaplaması vs. çeşitli konularda yardımlarda bulunduğu açıklandı.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, bu gün düzenlediği basın toplantısında 17 Kasım 2016 tarihinde göreve başladığını belirterek, yaklaşık iki yıllık dönemde yaptıkları çalışmalarla, yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Alt yapıdan, üst yapıya sosyal ve kültürel çalışmalardan, cami ve okullara yardımlara, sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerine kadar çok yönlü çalışma yürüttüklerini belirten Taşkın “Öncelikle size destek veren başta Siirt, halkı,Cumhurbaşkanı,Bakanlarımıza,Milletvekillerimize,Valimize ve tüm kamu kuruluş müdürleri olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.

Bizim dönemimizde çok yönlü çalışmalar yürütmeye çalıştık. Alt yapı çalışmalarını yürüttük. Asfalt ve beton parke çalışmalarını büyük ölçüde tamamladık. 2 yıl içerisinde 37 parkımızı hayata geçirdik.750 çatılı bank,7 bin fidan dikimi gerçekleştirdik.

45 kilometre sıcak asfalt yaptık.2017 yılında 32 km beton parke döşendiğini,2018 yılında 45 Km beton parke döşendiğini söyleyen Taşkın, kent içinde sökülen eski beton parkelerin sağlam olanlarını bağ yollarını döşüyoruz. Bu güne kadar 5 kilometrelik parke serimi ile bağ yollarlını döşediklerini, 2 Km çıkma asfalt serimi yapıldığını ve 15 camimizin halılarını değiştirdiklerini,ayrıca bütün camilerimizin halılarını yıkıyoruz.

Mezarlıklarda çalışmalarımız var. Şeyh Musa Mezarlığını 3 bin metrekare kadar büyüttük. Şimdi Şeyh Süleyman Mezarlığı yayındaki araziyi satın alarak, burayı genişleteceğiz. Bütün mezarlıklara birer çeşme yaptıracağız.

Daha önce rekabet oluşmadığından ihalesi iptal edilen Helvacılar Çarşısı Giydirme Projesinin 13 Kasım'da ihaleye çıkacağını belirten Taşkın, çarşı giydirme projesinin Cumhuriyet Caddesi ve Helvacılar Çarşısı'nın kötü imajını değiştireceğini söyledi. Okullarımızda yardımlarımız devam ediyor. Okul bahçelerini asfalt ve beton parke döşüyoruz. Bu güne kadar okullarımıza boya dış cephe kaplaması ve benzeri şekillerde 8 milyon TL yardımda bulunduk.” Dedi.

Çirkin görüntü arz eden trafoları ilimizi simgeleyen resimlerle boyattık. Polis evi duvarı yine ilimizin tarihi ve kültürel resimleriyle boyatmaya başladıklarını söyledi. Sokak hayvanların tedavi ve bakımlarına da önem verdiklerini ifade eden ve bu amaçla Siirt Üniversitesi ile bir protokol imzaladıklarını belirten Taşkın şöyle dedi,Sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini bu protokol kapsamında Siirt Üniversitesi Hayvan Hastanesinde yapıyoruz. Ayrıca hayvan barınağımızın inşaatı devam ediyor. Bunun dışında sokak hayvanların mama ve yem veriyoruz.

 Park ve bahçe yapımına büyük önem verdiklerini ve kente çok sayıda park kazandırdıklarını belirten Taşkın Kızlartepesi parkı mezbahane ve itfaiye binaları inşaatlarının devam ettiğini belirtti.Bu üç tesisin İstanbul Büyükşehir Belediye tarafından yapılıyor. Kızlartepesi parkı büyük ölçüde tamamlandı. Bundan sonra peyzaj çalışmaları kaldı.En geç yıl sonuna kadar tamamlanacak ve hizmete girecek.

Bu arada Şahinbey Belediyesinin çocuklar için yaptırdığı park çok iyi korunuyor. Bütün mahallelerimize parklar kazandırmaya çalışıyoruz. Mahallelerimizde muhtar evleri yaptırıyoruz.” Dedi.

Güres Caddesi için bir proje hazırladıklarını belirten Taşkın, ilçe garajlarının otogarın yanına taşınacağını ve bunların yerine modern bir peynirciler çarşısı yapmayı planladıklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları, yeni peynirciler çarşısı ve katlı otopark yapımına yönelik çok güzel çalışmalar hazırlandığını da dile getiren Taşkın, ayrıca eski belediye yönetiminin bir kısım borcunun da ödendiğini aktararak, yapımı devam eden projelerin tamamlanmasıyla hizmetlerin kendini daha güzel hissettireceğini söyledi.

Taşkın ayrıca, yapılan hizmetlere yönelik vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını da dile getirdi. Taşkın, açıklamalarının ardından basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hanzade Atasay 5 yıl önce

Yapamadıklarınızı da ben yazayım.
Bakkal, market ve esnafın kaldırımları işgal eden eşyalarını kaldıramadınız, yürürken ve çocuk arabası ile ilerlerken büyük zorluklar yaşıyoruz. Abdullah bağış caddesinden bir kere geçin ne demek istediğimi anlarsınız.
2.husus, kaldırımlarda çocuk arabası için rampalar yok, bizim gibi annelerin çocuk arabası ile kaldırım çıkarken çektikleri eziyeti görmenizi rica ediyorum. Kaldırım ve yolları yaptınız ama rampa konusunda çok zayıf kaldınız.
daha iyisini yapabileceğinizi biliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.