Bu haber kez okundu.

Başkan Çalapkulu,Siirt'in Sorunlarını Recep Tayyip Erdoğan'a İletti
banner229

AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu Siirt'in sorunlarını AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a iletti.

AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu dün Ankara'da yapılan 117. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Siirt Havaalanı, Siirt-Batman, Siirt-Eruh Karayolları, Cazibe Merkezleri ve Kurtalan Demiryolu'nun Siirt'e kadar getirilmesi ile alakalı bilgilendirme yaptı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dile getirdiği sorunları not alarak bunlarla ilgili çok yakında güzel müjdelerin verileceğini belirtti.

Siirt’in gelişmesi, sadece Siirt’in gelişmesinden ibaret olmadığını dile getiren Başkan Çalapkulu şöyle konuştu: “Siirt’e 16 yıl boyunca daha önceki yıllara nazaran olmayan yatırımlar yapıldığını ancak Kurtalan'dan itibaren 16 yıldır bitirilmemiş duble yol çalışması ve Siirt-Batman yolunun sıcak asfaltla kaplanması gerektiğini dile getirerek, yıllardır tamamlanamayan Eruh-Siirt, ve Van-Çatak duble yol ile ilgili bilgi verdikten sonra, Bora Jet firmasının bütün seferlerini durdurduğunu ve Siirt Havalimanında tarifeli uçak seferlerinin de sona erdiğini anlatan Başkan Çalapkulu, bu durumun vatandaşların, yatırımcılarımızın zorluk çektiklerini ve mağduriyet yaşadıklarını AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a anlattı.

AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu , tarifeli uçak seferlerinin sona ermesi yatırım açısından olumsuz bir durum oluşturduğunu, Girişimci yatırım yaptığı memlekete hava yolu ulaşımının olmasını temel şartlardan biri olarak gördüğünü, Hava ulaşımı olmayan bir memlekete hiçbir kimse yatırım yapmak istemez. Bu durumun da göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti.

Başkan Çalapkulu, Kurtalan’da son bulan demiryolu ağının Siirt’e ve buradan da Habur’a bağlanması büyük önem arz ettiğini, Siirt’i Van ve Mardin üzerinden dünyaya bağlamak ve son durak olmaktan çıkarılması ilin ekonomisine büyük canlılık kazandıracağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.