Bu haber kez okundu.

Başkan Aydın, “İlçemizi Yaşanmaz Bir Tillo’dan, Yaşanabilir Bir Tillo’ya Dönüştürdük”
banner229

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, 4 yıllık Belediye Başkanlığı süresince ilçede yapılan ve yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanlığı görevine geldiğinde yaşanmaz bir Tillo ile karşılaştıklarını belirten Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, “İlçemizi yaşanmaz bir Tillo’dan, yaşanabilir bir Tillo’ya dönüştürdük” dedi.

İlk göreve geldikleri anda yaşanmaz bir Tillo ile karşı karşıya geldiklerini belirten İdham Aydın,“Göreve geldiğimiz sözüm ona Tillo’da Belediye’nin ‘B’si vardı. Tillo’da bin yıllık su sorunu vardı. Tillo 3 mahalleye bölünmüş her mahalle 3 günde 1-2 saat su alabiliyordu.

Kanalizasyon ve alt yapı sorunu çok kötü durumdaydı. Neredeyse bin tane foseptik çukur, ilçe adeta kötü kokuya ve kötü görünüme sahipti. Belediye hizmet binası yok, hizmet aracı olarak 1 traktör ve 1 minibüsümüz vardı. Maalesef 15 milyon lira da borcumuz vardı.

Tillo’ya yılda 450 bin kişi ziyarete geliyor ama, Tillo maalesef bu ziyaretçilerden faydalanamıyordu. Düşünün 450 bin ziyaretçi 450 bin simit yer, 450 bin çay içerse, ilçe ekonomisi katkı görürdü. Neden? Çünkü turizm açısından bizim alt yapımız hazır değildi. Yani belediye hizmet binamız yok, hizmet aracımız yok, parkımız yok, bahçemiz yoktu.

İşletme alanlarımız yok. Maalesef gelen ziyaretçilere abdest aldıracak yerimiz yoktu. Alış veriş merkezlerimiz yoktu. Allah’ın izniyle ve inancımızla yola koyularak Tillo’ya ne yapmak gerekiyorsa onu yapmaya gayret edeceğiz dedik ve kolları sıvadık.” Dedi.

“KANALİZASYON, TELEKOM, YAĞMUR SUYU VE DOĞALGAZ HATLARINI YERİN ALTINA ALDIK”

Su meselesini çözme noktasında ilçemize şebekeyi kurduk, burada sondajlar yaparak saniyede 800 m³ su temin edebileceğimiz 2 tane su kuyusu açtık.

İlçemizin su sorununu takacağımız su pompalarıyla tamamen çözeceğiz. Bugün Tillo’da her mahallede her gün her saat sular akmaktadır. İlçemizde doğalgazın olması hep hayalimdeydi.

Ben TPAO’da gaz uzmanıydım. Benim ilçeme bu konfor yakışır dedim. 52 defa Enerji Bakanlığı’na gittim, görüşmelerimizi yaptık ve en sonunda doğalgazı ilçemize getirdik. Bu çerçevede ben özellikle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ilgili Bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Tillo şimdi yüzde 92 doğalgaz kullanıyor.”

İlçemizde mesire alanlarımız yok denecek kadar azdı. Yollarımız bozuk ve dardı. Yollarımızı genişlettik ve asfalt ile buluşturduk. Bağ yollarımız berbattı. Bağ yollarımızı açtık. Kale-tül Üstad da 2 tane proje uygulattık. Bir tanesi Avrupa Birliği (AB) fonlarından faydalanarak 90 dönüm üzerine bir mesire alanı yaptık. Bu mesire alanının hemen yanı başına Orman Bakanlığı aracılığıyla Tabiat parkını yaptık.” Dedi.

“BÖLGENİN EN İYİ ARAÇ FİLOSU TİLLO’DA”

Göreve geldiğim zaman sadece bir traktör ve 1 minibüsü bulunan Tillo Belediyesi şimdi bölgenin en iyi hizmet aracı filosuna sahiptir. İlçemize 14 tane sıfır araç kazandırdık.

Göreve geldiğimizde ilçede Allah korusun olası çıkacak yangında bir itfaiye aracımız yoktu. Bugün yüksek donanıma sahip bölgenin en iyi itfaiye aracı bizde Tillo Belediyesi’nde mevcuttur. Biz bundan gurur duyuyoruz. Belediye hizmet noktasında ihtiyaç duyulan yakıt istasyonu, atölye, ambar v.s bunların hepsini tamamladık.

GENÇLERİMİZ İÇİN SPOR KOMPLEKSİ

Gençlerimiz, kötü alışkanlığa kapılmaması ve spor aktivitelerine yönelmesi noktasında ilçemize dev bir spor kompleksi kazandırdık. Spor-Toto Genel Müdürlüğü ve FİFA yetkilileri ilçemize geldiğinde kompleksimizi çok beğendiler. Yetkililer ‘Bu kompleks Türkiye’nin en iyisidir’ dediler. Futbol, Basketbol, Voleybol ve Tenis dallarıyla ilçemize müthiş bir spor kompleksi tesisi kazandırdık.

Tillo’ya Turzim’de çığır açacak projeler geliştirdiklerini ve yılda yaklaşık 1 milyon turisti çekecek hamleler yaptıklarını belirten Tillo Belediye Başkanı idham Aydın, “Tillo’da turizmin canlanması noktasında ve marka şehir olması noktasında yenilikçi projeler geliştirdik. İlçemize 2 adet konuk evi kazandırdık. İlçede istihdam alanları açtık. Yaptığımız mesire alanlarımızda belediye hizmet alanlarında istihdam alanları yarattık. Yaklaşık 110 kişiyi işe istihdam ettik.”dedi.

“GÖÇÜ ÖNLEMEK İÇİN VATANDAŞLARIMIZA ARAZİ HİBE EDİYORUZ”

İlçemizde göçü önlemek için altyapı hazırladık. Orman Bakanlığı ile yaptığımız protokolle 4 bin 200 dönüm üzerine 100 bine yakın ağaç diktik.

 İlçemizde 400’e yakın mesken var. Her meskendeki vatandaşlarımıza ortalama 12 dönüm bağ hibe edeceğiz. Vatandaşlarımıza yapacağımız bir protokolle 49 yıllığına arazinin bakımı karşısında ‘Ürünün al bedava işlet’ diyoruz. Ne demek bu, İnsanlar ürününü alacak, üretimini yapacak, işsizlik oranı ilçemizde böyle aşağı çekilecek. Şimdi 2 bin 500 dönüm alanında buna benzer bir proje daha var, takipçisiyiz. İnşallah bu projeyi da ilçemize kavuşturacağız.” dedi.

İlçemizin çevre genişlemesi ve peyzaj çalışmaları kapsamında projeler geliştirdik. İlçe girişimize asfaltlama çalışmalarını başlattık. Hasya Hatun türbesinin çevre düzenlemesi yaptık. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda 22 projeyi hayata sokmak istiyoruz.

TİLLO İLE İLGİLİ ÇOK ANLAMLI HAYALLERİM VAR

Tillo’ya düşündüğümüz projeleri hayata geçireceğiz. Bundan bir tanesi ilçemiz ile Siirt merkez arasını kısaltacak Duble yol ve kentsel dönüşüm projelerini devreye sokacağız. İlçemizi renklendirecek 5 yıldızlı bir otel kurmak istiyoruz. Bu otelde çok büyük bir kongre salonu olacak. Hayallerimiz büyük. İlçemiz için düşündüğümüz hayallerin ötesindedir. Yapacağım, edeceğim değil, biz icraat ve uygulama düşüncesindeyiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
memet 5 yıl önce

itham başkan siirt tillo arasında devamlı gidip gelecek bir yarım otobüs tahsis edin , bazı vatandaşların arabası yok bunu yaparsanız millet daha fazla gidip gelecek, tabi bu ücretli olsun, bunu yaparsanız tilloya en büyük hizmeti yapmış olursunuz.

Avatar
mahmut 5 yıl önce

sayın başkan tilloya bayram günü geldik ekmek bulamadık bari belediye bir fırın yapsın kiraya versin bari tilloda ekmek çıksın.