Bu haber kez okundu.

BAŞBAKAN YARDIMCISI YILMAZ; TÜRKİYEDE SESSİZ  BİR DEVRİM GERÇEKLEŞTİ
banner229
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Siirt’i ziyaret etti. Yılmaz, ülkemizde AK Parti iktidarı döneminde sessiz bir devrimin gerçekleştiğini söyledi.
Siirt Havaalanında AK Parti Siirt Miulletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, milletvekili adayları Fevzi Sevgili ve Lokman Özcan, il başkanı F.Özgür Çalapkulu ve partililer tarafından karşılanan Yılmaz, Siirt Devlet Hastanesine gitti ve burada Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Fikret Can ile Hastane Baştabibi Dr. Muzaffer Aslan ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Yılmaz, hizmete yeni giren anjiyo ünitesi ile yanık tedavi ünitesi ve diğer birimleri gezerek bilgi aldı.
AK Parti iktidarı ile Türkiye’nin sessiz bir devrim yaşandığını belirten Yılmaz, sağlık alanında çok farklı bir konuma geldiğini ifade ederek, geçmişte yaşanan bazı hastalıklardan dolayı yalnız kişilerin değil, ailelerin bütçelerinin de çöktüğünü belirterek, “Şimdi bütün tedavi masraflarını devletimiz ödüyor. Vatandaş cebinden tek bir kuruş ödemiyor. Eskiden parası olmayanlar büyük zorluklarla karşılaşıyor ve rehin kalıyorlardı. Artık sağlıkta insanımız çok daha rahat ve çok daha sağlıklı bir hizmet alıyor. Birçok gelişmiş ülkede olmayan hizmetleri insanımız ağız diş sağlığı alanında da bedava alıyor.
Bunlar insanımız için az bile. Çok daha sağlıklı bir nesle sahip bir nüfusla Türkiye geleceğe de çok daha emin adımlarla ilerleyecektir. Bölgesel kalkınma açısında da bu yatırımlar çok önemli. Buraya yatırımcı gelecekse mühendis gelecekse, öğretmen gelecekse yine turizm açısından da turist gelecekse sağlık imkânlarını araştırır” dedi.
Bu yatırımların gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Yılmaz, bir soru üzerine AK Parti açısından 7 Hazirana göre açık bir şekilde bir iyileşme olduğunu söyledi ve “Farkı sonuçlar veren anketler var. Bizim gördüğümüz şudur AK Parti tek başına iktidar şansını yakalamış görülüyor. Ama bunun olup olmayacağı milletimizin kararına bağlı. Sandık başına gidip oy kullanmasına bağlı.7 Hazirana göre bir iyileşme olduğu açık İktidar olup olmayacağımızı seçimler gösterecek ve bu milletimizin kararıdır” dedi.
Bir diğer soru üzerine Siirt Devlet Hastanesinde son günlerde yaşanan doktor istifalarına değinen Yılmaz, terörün yaşam kalitesini düşürdüğünü ve insanların sosyal faaliyetlerini kısıtladığını iş ve yatırım imkânlarının da azaldığını belirterek, nitelikli insanın bölgeye gelmesini önlediğini söyledi. Hastanede bulunan vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini ileten ve onlarla bir süre sohbet eden Yılmaz, daha sonra Güres Caddesine geçti ve buradaki esnafları da ziyaret ederek partinin seçim lokaline geçti.
Seçim lokalinde bir konuşma yapan Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, yürütecekleri projelerle istihdam sorununa çözüm bulacaklarını ve Siirt’in göç veren bir il olmaktan çıkıp göç alan, bir il haline geleceğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Yılmaz, seçim lokalindeki konuşmasında da AK Parti iktidarı döneminde ülkemizde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özellikle gençlere yönelik çalışmalar ve terörün olumsuz etkisi üzerinde duran Yılmaz, partililerden çok çalışıp üç milletvekili çıkarmalarını istedi.
Yılmaz, daha sonra Batman iline gitmek üzere ilimizden ayrıldı. Başbakan Yardımcısı Yılmaz’a, eski milletvekilimiz Afif Demirkıran ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu’da eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.