Bu haber kez okundu.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kurtalan Belediyesini Ziyaret Etti
banner229

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın ziyaret ettiği Siirt'in Kurtalan İlçe Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, FETÖ'den tutuklu bulunan tugay komutanının 6-7 Ekim olayları sırasında kendisine, "Başının çaresine bak, istifa et" dediğini belirtti.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Nevzat Karatay, 6-7 Ekim olaylarında ailesi ve akrabaların hedef alınmasına rağmen baskılara direndiklerini belirterek, "Terör örgütü ve uzantıları 6-7 Ekim olaylarında belediyeyi tamamen talan ettiler. 19 aracımızı yatılar. Biz buna rağmen yılmadık. Büyük bir badireden geçerek buralara kadar geldik. Hatta hiç unutmam dönemin tugay komutanı buraya gelmişti, şuanda cezaevinde. Hiç unutmam bana, 'Başının çaresine bak, istifa et' demişti" ifadelerinde bulundu.

"Vandalların bölgeye ne kadar kötülük yaptığı ortadadır"

Bölgenin gelişmesinin önündeki en büyük engelin terör örgütü olduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Işık ise, "Bu kadar Allah'ın güzellik verdiği bir coğrafya eğer arzu ettiğimiz bir noktaya gelemiyorsa bunun sebebi terör örgütüdür ve terör örgütü uzantılarıdır. Her olayı bahane edip, şehirleri yakıp yıkan vandalların bu bölgeye ne kadar kötülük yaptığı ortadadır. İşte biraz önce gelirken 6-7 Ekim olaylarında belediyeye nasıl saldırdığını, vandallık yaptığını gözümüzle gördük" dedi.

"HDP verilen desteği değerlendiremedi"

HDP'nin özellikle de 7 Haziran'da bölge halkının kendisine verdiği desteği iyi değerlendiremediğini ve heba ettiğini anlatan Işık, "Kendisi açısından da ülke açısından da büyük bir fırsatı kaçırmış oldu. O dönemde terör örgütüne karşı durmayı başarabilseydi, bırakın terör örgütünün sözcülüğünü yapmayı terör örgütüne karşı dursaydı, belki de HDP bu konuma düşmezdi. Bunun gerçekten önemli bir göstergesi de Kurtalan'dır.

O süreçte HDP ne kadar ikiyüzlü olduğunu, çifte standart uyguladığını bizzat göstermiş oldu. Halkımız da inanıyorum ki bunu gördü. Zaten referandumla birlikte bölgedeki değişim de sandıkta görüyoruz. İnşallah biz halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.

Belediye başkanlarımız kamu yöneticilerimizle hep birlikte halkımıza hizmet sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karatay, ziyarette Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'a Kurtalan'a özgü kök boya halı hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.