Bu haber kez okundu.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Esnaf Ziyaret Etti
banner229
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Ayırımcılıkları ortadan kaldırdık. Başörtüsü zulmünü bitirdik. Doğulu, batılı, Kürt, Türk, Sünni, Alevi kavgasına son verdik. Kucaklaştık ve bin yıllık tarihimizi hatırladık" dedi.
  Siirt ziyaretini sürdüren Arınç, Güres Caddesi'nde esnafı ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra aynı caddede AK Parti 'nin iki seçim bürosunu ziyaret eden Arınç, partililere hitap etti. Arınç, konuşmasının başında ses sistemiyle ilgilenen kişilerden seçim bürolarında ve seçim araçlarında çalınan müziklerin çevreyi rahatsız etmeyecek şekilde ayarlanmasını istedi. Arınç, 7 Haziran seçiminin ardından çalışmaya devam edeceklerini, bugünlere koşarak geldiklerini söyledi.
"Ülkemizde manevi kalkınmaya önem verdik. Ayırımcılıkları ortadan kaldırdık. Başörtüsü zulmünü bitirdik. Doğulu, batılı, Kürt, Türk, Sünni, Alevi kavgasına son verdik. Kucaklaştık ve bin yıllık tarihimizi hatırladık" diyen Arınç, 2009'da başlayan ve kesintiye uğrayan çözüm sürecinin 2012 yılı sonuna doğru yeniden başlayıp devam ettiğini dile getirdi. Silahların devrinin kapanması gerektiğini vurgulayan Arınç, "Çözüm sürecinde masadan kalkan biz olmayacağız. Bütün provokasyonlara, engellemek isteyenlere, bizi yolumuzdan döndürmek isteyenlere rağmen. Annelerin gözyaşı dinsin, çocuklar dağa çıkmasın, tabut gelmesin, bu cennet vatanda beraberce kol kola kardeşçe yaşayalım istiyorum. Barış istiyoruz, çözüm istiyoruz. Herkes fikrini rahatlıkla söylesin, herkes siyaset yapacaksa tabi ki yapsın ama şiddet yok. Silah ve terör yok. Bunun dışında her şey serbest" diye konuştu.
- "Birilerinin gürültüsüne, patırtısına bakmayın.
Devletimiz ve hükümetimiz güçlü" Siyasetin ikna ile olması gerektiğini söyleyen Arınç, şunları kaydetti: "Bize oy vermeye mecbursun diye başlayıp insanları tehdit edenler siyasi dili kullanmıyorlar. Bir insan siyasi diliyle siyasetçi olarak konuşur, ikincisi şiddet diliyle terör yoluyla konuşur. Biz artık şiddeti reddettiğimize göre siyasetin de ikna ile olması lazım. Güzellikle ve gönüllere girerek olması lazım. Nasıl AK Parti her seçimde yüzde 50 oy alarak çıktı, inanın başka partilerin de böyle bir şansı vardır. Yeter ki fikri olsun, millete verecek bir hizmeti olsun ve milletin kalbine girsin.
Biz AK Parti'de ilk önce millettin kalbine girdik ve o kalpten bize oy çıktı. Bağırmadık, tehdit etmedik ve zorlamadık. 'Bana vermezsen şöyle olur' demedik. 'Allah rızası için elini vicdanına koy, ananın ak sütü gibi helal oyunu ver, senin gönlün nasıl razı oluyorsa biz de ona razıyız' dedik. Bu seçimde böyle olacak. Birilerinin gürültüsüne, patırtısına bakmayın. Devletimiz ve hükümetimiz güçlü." Arınç, çözüm sürecinin bitmemesi için bazı şeylere sabrettiklerini, seçimde herkesin rahatlıkla oy vermesini sağlayacak şekilde sandık güvenliğinin sağlanacağını belirtti.
Seçimlerin ardından ilk ziyaret edeceği ilin Siirt olacağını aktaran Arınç, konuşmasının ardından kentten ayrıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.