Bu haber kez okundu.

 BARIŞ ANNELERİ, VALİ MUSTAFA TUTULMAZ İLE GÖRÜŞTÜ
banner229
Siirt'te kendilerine 'Barış Anneleri' adı veren bir grup kadın, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ı makamında ziyaret etti.
Bugün Sabah saat 10.00 sularında HDP il binasından Siirt Valiliği'ne geçen Barış Anneleri insiyatifi sözcüsü Hediye Suçin, Vetha Kaçar ve Maşallah Işıkaslan'dan oluşan 3 kişilik grup, ziyaret ettiği Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ile yaklaşık 1 saat görüştü.
Basına kapalı yapılan görüşme sonrası çıkışta gazetecilere açıklama grup, barış taleplerini Vali Tutulmaz'a ilettiklerini açıkladı. Barış Anneleri insiyatifi sözcüsü Hediye Suçin, Türkçe bilmedikleri için Kürtçe yaptığı konuşmasında, Siirt Valisi tarafından sıcak karşılandıklarını Vali beyin çok iyi bir insan olduğunu ve son dönemde bölgede yaşanan olaylardan duydukları kaygıyı Vali beye ilettiklerini söyledi.
Görüşmede Vali Tutulmaz'ın örgütünün silah bırakması gerektiğini kendilerine ifade ettiğini vurgulayan Suçin, "Tüm halkın ortak talebi artık bundan sonraki süreçte kimsenin ölmemesidir. Biz de barış anneleri inisiyatifi olarak bu beklentilerini Siirt valisine ilettik. İnşallah bu olaylar durur, hiçbir genç ölmez ve anneler ağlamaz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.