Bu haber kez okundu.

Barajlar Bölgesinde Mobil Santralin İşi Ne?
banner229
Siirt Üniversitesi Kezer Kampüsünde Siirt-Kurtalan yolu üzerinde yıllardan beri faaliyetini sürdüren ve çevreye büyük zararlar verdiği kesin olan mobil santral, çevreye olduğu kadar, üniversitede okuyan öğrencilerin, personellerin ve öğretim görevlilerinin sağlıklarına büyük zarar veriyor.
Mobil santrallerin, bulundukları yörelere kanserojen yaydıkları, insan, hayvan ve bitki gibi tüm canlılara zarar verdikleri bilimsel bir gerçektir.
Vatandaşların yanı sıra Siirt Üniversitesinde okuyan öğrenciler ilimiz barajlar bölgesi, yaklaşık 18 barajın ilimiz çevresinde yapılacağını ve tamamlanan iki barajın elektrik üretmeye başladığını bunun için Kezer kampüsü yanındaki ucube mobil santralin kaldırılması gerektiğini belirttiler.
Siirt Üniversitesi için kampüs alanı olarak KEZER yerleşkesinde barınan 750 öğrencinin yanı sıra, oraya özel bir şirket tarafından yapılan 750 kişilik apart otel evleri de katarsak yaklaşık 1500 kişinin orada ikamet ettiği ve iki yurdun ortasında kalan bu mobil santralin öğrencilere zarar verdiği görülecektir.
Geçmiş aylarda yurtta barınan öğrenciler tarafından imza toplanarak Rektörlüğe sunmasıyla başlayan şikâyet, Rektörlüğün Enerji Bakanlığına yapmış olduğu müracaattan hala bir ses çıkmaması kafalarda soru işaretleri yaratıyor.
Edindiğimiz bilgilere göre yılın altı ayında çalışan Mobil santralin çok pahalı bir şekilde elektrik tüketimini devlete sattığını, devletin elektrik almaması durumunda mobil santralin kendiliğinden kapanabileceği gibi, ilimizin barajlar bölgesi ve biten Alkumru ve Kirazlık barajlarının bölgenin ihtiyacı olan elektriği karşılayabilecek kapasitede olması, Siirt Üniversitesi yanında bulunan MOBİL SANTRALİNE ihtiyacın olmadığını ve bu mobil santralinin kaldırılması için yetkililerin bir an önce çalışmalarını hızlandırması gerekir.
Her geçen gün gelişen Siirt Üniversitesinin yanı başında bulunan Mobil Santralinin görüntü kirliliğinin yanı sıra, üniversitede okuyan öğrencilerin, personellerin ve öğretim görevlilerinin sağlıklarına verdiği zararın önüne geçilmesi için mobil santralin bir an önce kaldırılması için azami duyarlılığın gösterilmesi temenni ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.