Bu haber kez okundu.

BARAJ GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERİLDİ
banner229
Siirt Valiliği, Alkumru ve Kirazlı barajlarından yapılan su tahliyelerinde Botan Çayında ani su yükselmelerine bağlı olarak can ve mal kayıplarının engellenmesi amacıyla çeşitli önlemler alınması yönünde, ilimizde yaklaşık 3 bin öğrenciye eğitim verecek.
 Limak şirketler grubu, Ankara'da danışmanlık hizmetleri veren bir firma tarafından ilimizde ilköğretim 3 ve 4'ncü sınıf öğrencilerine eğitim verilmesini sağlarken, Dün Alparslan İlköğretim Okulunda verilen eğitime katılan Vali Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın ve İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay danışmanlık şirketinin verdiği eğitimi öğrencilerle birlikte dinlediler.
Danışmanlık şirketinin hazırlamış olduğu sinevizyon gösterimiyle öğrencilere dere yataklarında durulmaması ve tahliye öncesi siren sistemi devreye girerken bölgede yaşayanlar için de Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak ikaz anonsları yapıldığını göstererek, eğitimde gördüklerini başta aileleri, akrabaları, arkadaşları ve çevrelerinde bulunan herkese anlatmalarını istediler.
Vali Mustafa Tutulmaz'da öğrencilere eğitimde neler gördüklerini sorarak, özellikle yaz aylarında pikniğe giden vatandaşların dere yataklarında oturmamaları konusunda daha duyarlı olmaları gerektiğini ve yapılan uyarıları mutlaka dikkate almaları gerektiğini söyledi.


kadikoyicmimarlik.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.