Bu haber kez okundu.

Bakırhan, Özgür, Eşit, Adil ve Huzurlu Bir Yaşam Mücadelemiz Devam Edecek
banner229

Siirt HDP il örgütü tarafından mahalle ve merkeze bağlı köy muhtarları ile düzenlenen yemekli toplantıda konuşan Siirt Belediye Eş başkanı Tuncer Bakırhan, “Kimse sevinmesin, baskılara rağmen bizler asla insanlıktan çıkmayacağız. Hiçbir etnik ırk, din, dil, kültür ayrımı yapmadan herkese eşit mesafede olmaya, eşit hizmet götürmeye, herkesin kendisini özgür, eşit, adil ve huzur içinde hissettiği bir ülkede yaşaya bilmesini sağlamak i için çalışmalarımıza ve mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
Siirt HDP İl Örgütü tarafından kentte yürütülen seçim çalışmaları kapsamında bu gün mahalle ve merkeze bağlı köy muhtarları Öğretmen evinde yemekli toplantı düzenledi. Düzenlenen toplantıya, Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakıhan, HDP Siirt Milletvekilleri Hatice Seviptekin, Prof. Dr. Kadri Yıldrım, HDP Milletvekili adayı Fatih Dalğalı, , HDP ve DBP il, ilçe ve belde yöneticileri, mahalle ve köy muhtarları, il genel ve belediye meclis üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, Türkiye tarihinin hiçbir döneminde, muhtarlarında içinde bulunduğu; seçilmişler, yerel yöneticiler, bu kadar baskı maruz kalmadığını ifade ederek, “ son zamanlarda muhtarlarımıza, ya sarayın şatafatlı toplantılarına katılmamaları yönünde baskı yapılıyor, ya da bu daveti ret ettikleri için mimlenmekle karşı karşıya kalıyorlar.
Bir zamanlar Türkiye'de solcular, sosyalistler fişlenirdi. Buna bir de Kürtler eklendi. Ancak son zamanlarda AKP kendi dışındaki herkesi aynı kategoriye koyuyorlar. AKP’li değilseniz bu ülkede dışlanan bir kategoridesiniz” dedi. Türkiye’de yaşayan yurttaşlar artık ülkede yaşanan vahşet, kan, baskı, gözaltı ve tutuklamalar yüzünden, haberleri izleyemeyecek duruma geldiklerini belirten Bakırhan, Toplumun tüm kesimleri barışı ve çözümü konuşurken nasıl bu duruma nasıl gelindiğini, Ne oldu da aniden tüm bölge savaş alanına döndüğümü sorarak konuşmasına şöyle devam etti; “İktidar, insanları katledilmiş çocuklarının bedenlerini, günlerce buzdolabında saklayacak duruma getirdi ülkeyi. Bu hiçbir dinde yoktur. Türkiye’nin içinde bulunduğu süreç hiçte iyi ve huzurlu değil.
Bir yanda iktidara karşı olanlara karşı diz çöktürme siyaseti yürütülürken, diğer taraftan seçilmiş belediye başkanları, meclis üyeleri parti çalışanları ve yurttaşlar bahaneler üretilerek tutuklanıyor. Hani Türkiye’de ifade özgürlüğü vardı, hani insanlar şiddete başvurmadığı sürece düşüncelerini özgüce ifade edebilirlerdi. Hani demokrasi, hani insan hakları vardı. Bir ülkede hukuk ve yargı yoksa hiçbir insani hakkın teminatının olmadığını ifade eden Bakırhan, “ yaşanan bu olağan üstü süreçte hiç kimsenin yaşam garantisi yok. Rahat ve huzurlu bir şekilde evinde oturma şansı da yok.
Böyle bir ortamda hizmet üretmeye ve halka hizmet etmeye çalışıyoruz. Bunu da son zamanlarda belediyemize yönelik yapılan bütün baskılara rağmen yapıyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri karar ve hizmet anlayışımıza yurttaşlarımızın ve muhtarlarımızın da katılımını sağlayarak, hiçbir dönem olmadığı kadar, en iyi hizmeti sunma çabamız ve gayretimiz devam ediyor. Yurttaşlarımızla birlikte, kentte belirlediğimiz sorunları ve eksiklikleri projelendirerek hayata geçirmeye çalışıyoruz” dedi.
Konuşmasının sonunda, Son zamanlarda yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımız ve ailelerinin kendileri için çok değerli olduğunu, yaşamını yitiren tüm yurttaşların acılarını yüreklerinin his ettiklerini ifade eden Bakırhan, “Hiçbir zaman öyle bir ayrımcılığı kabul etmedik bundan sonrada etmeyeceğiz.
Kimse sevinmesin, baskılara rağmen bizler asla insanlıktan çıkmayacağız. Hiçbir etnik ırk, din, dil, kültür ayrımı yapmadan herkese eşit mesafede olmaya, eşit hizmet götürmeye, herkesin kendisini özgür, eşit, adil ve huzur içinde hissettiği bir ülkede yaşaya bilmesini sağlamak i için çalışmalarımıza ve mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
Bakırhan’ın konuşması ardandan toplantı HDP Siirt Milletvekili Prof. Dr. Kadri Yıldırım yaptığı konuşma ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
haktan 8 yıl önce

6-7 ekim olaylarını gördük, sizden olmayanları dükkanlarını işyerlerini yakmadınızmı , hangi huzurdan bahsediyorsunuz, hergeçen gün o zihniyetinizden millet kaçıyor memleket boşalıyor,sizin yüzünüzden rahat ve huzurlu bir şekilde evimizde memleketimizde oturamıyoruz.