Bu haber kez okundu.

BAKIRHAN, “ISRARLA SAVAŞ DİYENLER ÖNCE ÇOCUKLARINI GÖNDERSİN”
banner229
 Siirt Belediyesi Temmuz ayı meclis açış toplantısında konuşan Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, savaşın iyisinin kötüsünün olmadığını, tüm savaşların kötü olduğunu söyleyerek, “Israrla savaş diyenler önce oğlunu ve akrabalarını bu savaşa göndersin” dedi.

Siirt Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, Rojava’da yaşananlara değinerek, bölge illerinde ve Siirt’te taziyenin kurulmadığı günün olmadığına dikkatleri çekti.
 Savaşın, çatışmaların Ramazan ve bayram dinlemediğini belirten Bakırhan, “Türkiye halklarının tamamının yanı sıra bölgedeki diğer halklar da savaş istemiyor. Ancak bir üst akıl planlıyor ve her dönem bir örgütü cilalayıp ortaya sunuyorlar. Bölgemizde huzur, barış,  kardeşliğin ve güvenliğin olmamasının en büyük sebebi budur. Savaşları durdurmak hepimizin görevidir. Bu anlamda insanlık düşmanı barbar İŞİD terör örgünün yarın nerde ne yapacağı bilinmiyor. Savaşın iyisi kötüsü yoktur. Tüm savaşlar kötüdür” dedi.

“HERKESİ AKLISELİME DAVET EDİYORUZ”

Türkiye’deki insanların, kurum ve kuruluşların doğudaki gelişmelerin yanı sıra, özellikle de Irak ve Suriye’de vahşeti görüp daha duyarlı davranması gerektiğini dile getiren Tuncer Bakırhan, benzer olayların Türkiye’ye de sıçramaması için gerekli dil ve yöntemlerin kullanılmasının önemine dikkat çekti. Şu anda Suriye’deki gelişmeler karşısında kullanılan dili ‘sorunlu bir dil’ olarak ifade eden Bakırhan, “Parti çıkarları, kişi çıkarları ve beklentiler bir ülkeyi ve bölgeyi maceraya sürükleyecek düzeye gelebiliyor. Biz barıştan yanayız. Ama ısrarla savaş diyenler,  önce oğlunu ve akrabalarını bu savaşa göndersinler. Sonra Türkiye’deki halkların yoksul çocuklarını göndersinler. Asgari ücretle çalışanların çocukları en son gitsin. Bu insanlarımızın kaybedecekleri sarayları yok. Ama milyon dolarları olanların koruyacakları özel şeyleri var. Ülkemizde savaş çığırtkanlığı yapan tankları ve topları sınıra dizen insanlara da Allah akıl fikir versin. İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı vesilesiyle herkesi aklıselime davet ediyoruz” şeklinde konutu.

“İNŞALLAH BİREYSEL HIRSIMIZI SAVAŞLA ORTAYA KOYMAYIZ”

Ordunun bile savaşın Türkiye’nin yararına olmayacağını söylemesine rağmen siyasetçilerin bu savaş anlayışını anlamakta zorlandıklarını ifade eden Tuncer Bakırhan, Türkiye’de tek bir etnik kimliğin, inancın ve kültürün yaşamadığını, dolayısıyla tankların Rojava’ya girmesinin bölgelerini de ilgilendirdiğini söyledi. “Filistin halkı direnişi ve Çin’deki halkların hak-hukuk mücadelesi nasıl ki bizi ilgilendiriyorsa, Kürtlerin hakları, hukuku, geleceği ve statüsü de hepimizi ilgilendirecektir” diyen Bakırhan, Türkiye’nin savaştan öte bir referandum yapması gerektiğini söyledi.
 Türkiye’nin vakit kaybetmeden yeni bir sandık kurmasının önemine dikkat çeken Bakırhan: “Bu sandıkta da Tekirdağ’dan Trabzon’a, Kilis’ten Kars’a, Diyarbakır’a kadar şunu sormalıdır. Biz sınırlarımızda İŞİD terör örgütünü mü istiyoruz, yoksa yüz yıllardır hak-hukuk mücadelesi veren ve bunu alamayan Kürtlerin olmasını mı istiyoruz?  diye bir referandum yapmalıdır. Şuna inanıyorum ki hiç kimsenin tahmin edemediği kadar yüksek bir oranla insanlar Kürtleri seçecektir. Çünkü bunlar komşumuzdur. Birlikte Cumhuriyeti kurduğumuz ve birlikte askerlik yaptığımız insanlardır. Dükkânlarımız yan yana, aynı apartmanlarda yaşıyoruz, bu insanlardan bugüne kadar bir tehlike göremedik diyecektir. Ben inanıyorum ki, Türkiye halkı da savaş istemeyecektir.
 Türkiye halkları Kürtlerin Suriye’de statü kazanmasına karşı çıkmayacaktır. Yani Kürtler Suriye’de kanı ve canı pahasına statü elde ediyorsa niye biz rahatsız olalım?  Niye biz Suriye’de insanların elde etmiş oldukları hakları ülkemize bir tehdit olarak adlandıralım? Gerçekten bunu anlamakta güçlük çekiyorum. İnşallah Türkiye hakları bunu çok iyi görecektir ve bu savaş ile barış taraftarlarının kim olduklarını ortaya çıkaracaktır. İnşallah bu meseleler son bulur, inşallah bireysel hırsımızı savaşlarla ortaya koymayız. Bireysel hırsımızı yoksul, emekçi halkımızın çocuklarının yeni bir katliama ve çatışmaya maruz kalması için kullanmayız.”

 11 PARKIN YÜZDE 80’İ TAMAM, MESİRE ALANI YOLDA

Toplantıda Siirt Belediyesinin yaptığı çalışmalara da değinen Bakırhan, özellikle son 1 ay içerisinde ciddi yatırım çalışmaları yaptıklarını söyledi. Başladıkları yol asfaltlama, parke ve kaldırım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini açıklayan Bakırhan, “İnşallah Siirt’te bozuk olan tek bir yol dahi kalmayacak. Parke ve kaldırım çalışmalarımızda son hızıyla sürüyor.
 Kaldırım ve parke çalışmalarımızı doğal çalışmalardan dolayı şimdilik durdurduk. Ama inşallah 4 ay sonra doğru düzgün yollara ve kaldırımlara kavuşacağız” dedi.
 Belediye olarak başlatmış oldukları park çalışmalarının yüzde 70 ila yüzde 80’inin bitmek üzere olduğunun bilgisini veren Bakırhan, “İnşallah yakın zamanda parklarımızın açılışını hep birlikte yapacağız. Arkadaşlarımız, bir mesire alanın oluşturulması için çalışmalar yürütüyor. Bu konuda da inşallah yol alacaklardır. Bunların dışında kentimiz de üst geçitler, yol genişletme çalışmaları yapıyoruz. Çevre yoluna bağlantılı bir iki yol konusunda imar ve fen işleri müdürlüğüyle bir çalışma yürütüyoruz. Böylece inşallah Tillo yolu üzerindeki yoğunluk azalacak. Bu konuda arkadaşlarımızın yoğun bir çalışması var” şeklinde konuştu.

“SİİRT’İ KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAĞIZ”

Siirt’in hayvancılıkla uğraşan bir kent olmasına rağmen bir et entegre merkezinin olmamasının büyük bir eksikli olduğunu ifade eden Bakırhan, Siirt’te bu açığın kapatılması için bir adet mezbaha nenin çok fahiş bir fiyatla kiralandığını bilgisini verdi.
 Buraya belediye olarak yüksek miktarda ödeme yaptıklarını açıklayan Bakırhan, “Bugün encümen toplantımızda ilimizde bir mezbahane kurulmasını konuştuk. Bu konudaki proje tamamdır. Eğer ekonomik maliyetini de oluşturabilirsek kısa zamanda mezbaha nemizin temelini atacağız. Böylece Siirt’imiz doğru düzgün bir et entegre tesisine sahip olacak. Bunun dışında 5 tane taziye ve halkevi çalışması yürütülüyor. Bir iki mahalle haricinde çoğunluğu bitmek üzere” dedi.
 Siirt’e bağlı tüm ilçelerde bir kültür merkezi olmasına rağmen merkezde belediyeye ait bir kültür sarayının olmamasından yakınan Bakırhan, “Siirt’te bütün bürokrasinin, kurumların kullanabileceği bir alan yok. Biz bu konunda sade belediyenin değil tüm kesimlerin yararlanabileceği bir merkezin kurulması yönünde çalışma yürütüyoruz. İnşallah taziye ve kültür merkezine dair projemizin temelini yılbaşına kadar atacağız ve şehrimizi gözle görülür bir kültür merkezine kavuşturacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.