Bu haber kez okundu.

Bakırhan, “Diyarbakır’da Barış Vuruldu”
banner229
Diyarbakır’da katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’ye yapılan saldırıyı lanetlemek için yapılan basın açıklamasında konuşan Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, Diyarbakır’da vurulanın barış ve insan hakları savunuculuğu olduğunu ifade ederek, Batman’da Mehmet Sincar’ı, Diyarbakır da Apê Musa’yı katledenlerin Tahir Elçi’nin katilleri olduğunu söyledi.
Diyarbakır’da katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’ye yapılan saldırıyı lanetlemek için Siirt Belediyesi önünde basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamaya, HDP ve DBP il, ilçe ve belde yöneticileri, Bölge Belediye Eş Başkanları, KJA Siirt Birleşenleri, Barış Anneleri, MEYADER, TUHADDER, MKM, İHD, KURDİDER, il genel ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Basın açıklamasında ilk konuşan HDP İl Eş Başkanı Abdullah Çetin, Diyarbakır’da çok bilinçli bir saldırı sonucunda Diyarbakır Baro Başkanı Avukat Tahir Elçi’yi katleden zihniyeti kınadıklarını ifade ederek, “ Elçi’nin katledilmesi ile Kürt halkına Farqin, Bismil, Cizre, Lice, Varto, Nusaybin ve Derik’te yapılan katliamları kamuoyundan saklamak için Kürt halkının yanında duranlara bir mesaj olarak algılıyoruz. Elçi, şehit düştüğü ana kadar yaşamı boyunca Kürt halkının meşru olan özgürlük mücadelesinin yanında yer alarak Kürt halkına yönelik tüm hukuksuzluklara rağmen cansiperane bir şekilde durmuştur. Ulusal bir kanalda yaptığı açıklamada nedeniyle linç edilmek istenmiş ve susturulmak istenmişti. Fakat buna rağmen yapılan baskılara boyun eğmeden mücadelesine devam etti ve uğradığı alçakla saldırı ile şehit düştü. Buradan yaşamını yitiren Av. Tahir Elçi’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına, ailesine, Kürt halkına ve tüm demokratik çevrelere başsağlığı diliyoruz” şeklinde konuştu.
Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan’da, Diyarbakır’da vurulanın barış ve insan hakları savunuculuğu olduğunu ifade ederek, “ Av. Tahir Elçi, yaşamı boyunca, Kürt halkının yanı sıra, bölge ve Türkiye halkları için hak ve hukuk mücadelesi veren bir kişilikti. Sayın Elçi’yi 90’lardan beri tanırım. Sayın Elçi Kürt halkının yetiştirmiş olduğu yiğit bir insandı. 90’larda bölgede Jitemcilerden, Kontrgerilladan korkmadan mücadelesine hep devam etti” dedi.
Bakırhan, yaşanan son süreçte de Elçi’nin yine kimsenin cesaret edemediği tabuları yıkan açıklamaları ile sistemin, hükümetin, yönetenlerin bizzat hedefi haline getirildiğini belirterek, buna rağmen Tahir Elçi, hiçbir zaman korkmadığını, çatışmaların en yoğun olduğu bölgelerde her zaman doğruları, bildiğini, hakkı, hukuku, insan haklarını savunduğunu ifade etti.
Bakırhan, Elçi ile yaptığı son görüşmesinde Elçi’nin kendisine son yaşadıkları ile ilgili olarak ‘onlardan korkan onlar gibi alçak olsun. Ben 90’larda ağa babaları olan Jitemcilerden, Kontrgerillalardan dahi korkmadım. Eğer onlardan korksaydım, bu mücadeleyi devam ettirmezdim diyordu’ cümlelerini dile getirerek, “Tahir Elçi’yi vuranlar bellidir. Batman’da Mehmet Sincar’ı, Diyarbakır da Apê Musa’yı katledenler Tahir Elçi’nin katilleridir.
Silvan’ı, Nusaybin’i, Cizre’yi, Derik’i kan gölüne çevirenler Tahir Elçi’nin katilleridir. Tahir Elçi faili meçhul bir cinayete kurban gitmemiştir. Bir suikasta kurban gitmiştir. Bu suikasttı işleyenler HDP Eş Genel Başkanlarımız Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’a yaptıkları suikast ile katletmeye çalışanlardır” şeklinde konuştu.
Bakırhan, bu ülkeyi yönetenleri bir kez daha sağduyuya davet etiklerini belirterek, “sizler Mehmet Sincar’ları, Ape Musa’ları ve binlerce Kürt halkının onurlu, mücadeleci yiğit evlatlarını katlederek bu mücadeleyi bitiremediniz. Bugün de Sayın Tahir Elçi’yi katlederek yine bu halkın hak, hukuk, demokrasi, özgürlük mücadelesini yok edemeyeceksiniz. Sizi aklıselime davet ediyoruz ve bir an önce Kürt halkının haklı ve meşru taleplerini karşılayarak, bölgede akan bu kanı hep durduralım diyoruz.
Bu katliamlara son verelim, bu katliamlar ile Kürt halkını korkutamayacağınızı artık öğrenmelisiniz. Hem ülke içerisinde, Hem Ortadoğu da ve dünyada büyük bir bataklığa saplanmış olan sizleri ancak Kürt halkı kurtarabilir. Artık bu katliamlardan vazgeçin. Kürt halkının uzattığı dost ve kardeş elini havada bırakmayın. Bir kez daha mücadele arkadaşımız Sayın Tahir Elçi’yi rahmetle anıyor, ailesine ve Kürt halkına başsağlığı diliyor, Tahir Elçi’ye bıraktığı barış, demokrasi, özgürlük mücadelesi bayrağını sonuna kadar düşürmeden hedefe ulaştıracağımız sözünü veriyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.