Bu haber kez okundu.

Bakan Yardımcısı Yegin, STSO'da Yatırımcılarla Bir Araya Geldi
banner229

Siirt'e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı" kapsamında Siirt Ticaret ve Sanayi Odası'nda yatırımcılarla bir toplantı düzenledi.

Siirt TSO Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Yegin, Türkiye'nin 2000'li yılların başından beri birçok konuda çok ciddi mesafeler aldığını söyledi.

Yegin, "Türkiye'de 2000'li yılların başında milletin yönetime gelen kadrolar hem kendilerini hem de kendileriyle beraber çalışmak isteyen herkese, eğer gerçekçi bir çözüm üretmek istiyorsanız muhatabınızın ayaklarına gideceksiniz talimatını verdiler. ve o gündür bu gündür bu ülkeyi yöneten tüm kadrolar muhatabın ayağına gitmek suretiyle muhatabı hastaysa hastalandığı yere, hastaneye, ayağına giderek şifa veriyor.

Tüccar ise ticaretle uğraştığı ticarethanesine, esnafsa dükkanına, talebeyse okulunda, eğitim ortamında, hep muhatabı neredeyse onun yanına ayağına giderek, onunla istişare ederek fikir alışverişinde bulunarak onun sorunlarına sahici ve doğru çözümler aramak suretiyle politika geliştirdi. ve geldiğimiz noktada Türkiye yeni bir yüzyıla girdikten sonra 2000'li yılların başından beri bir çok konuda çok ciddi mesafe aldı.

Bugünkü ziyaretimizin temelinde de bu var. Tıpkı sayın cumhurbaşkanımız gibi sayın başbakanımız ve bakanlarımız gibi bakanlığımıza bağlı bürokratlarımız gibi muhatabımızın ayağına giderek ne yaptık ne yapmalıyızı, nasıl yapıyoruz nasıl yapmalıyızı tartışarak politika ve çözüm üretme gayesiyle sahadayız. Sayın cumhurbaşkanımız 'milli seferberlik' çağrısı yapmıştı, hatırlarsanız. Ondan sonra bakanlığımız 13 farklı ekiple 81 vilayeti dolaştı" dedi.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'istihdamda milli seferberlik' çağrısına kayıtsız kalmayarak buna yönelik yatırımcılarla çeşitli toplantılar yapıldığını, bugünde düzenlenen toplantı ile yatırımcıların taleplerini aktaracaklarını söyledi.

Toplantıya AK Parti Siirt eski Milletvekili Afif Demirkıran, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, İş-Kur Daire Başkanı Fahrettin Kaya, Siirt SGK İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Aslan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız, yatırımcılar katıldı.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin ve beraberindekiler Ulu Camide Cuma namazını kıldıktan sonra, Hekimoğlu Gıda'da işçilerle birlikte öğlen yemeği yedi.

Bakan Yardımcısı Yegin ve beraberindekiler Şekerci Gıdayı ziyaret ederek firma yetkilisi Hikmet Şekerci'yle bir süre sohbet etti. 

Küçük Sanayi sitesi ve Organize Sanayi Bölgelerini ziyaret eden Bakan yardımcısı Yeğin esnafların sorunların dinledi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, üç gün önce Barış Mahallesinde taşlı saldırıda yaralanan AK Parti Kadın Kolları üyesi Kübra Başkurt'u evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bakan Yardımcısı Yegin ve beraberindekiler Kurtalan ilçsesine geçerek, Belediye Başkanı Nevzat Karaatay ve esnaf ziyaretlerinde bulundu.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.