Bu haber kez okundu.

Bakan Yardımcısı Coşkunyürek, Karayolları İşçileriyle Bir Araya Geldi
banner229

Siirt’e gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Karayolları 94’üncü Şube Şefliğinde görev yapan işçilerle kahvaltı yaptı.
AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, parti yöneticileri ve işçilerin katıldığı programda konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Başbakan Binali Yıldırım’ın 25 Mart tarihindeki Siirt ziyaretinde, yapılacağını vadettiği ulaştırma yatırımlarını hayata geçirmek için il yetkilileriyle istişarede bulunmak üzere Siirt’e geldiklerini aktardı.

Siirt’in ilçelerle olan bağlantısını masaya yatırmak hem de Başbakan Yıldırım’ın burada verdiği söz doğrultusunda Siirt Havaalanı’nın daha iyi fizibil hale nasıl gelebileceğini planlayacaklarını aktaran Bakan Yardımcısı Coşkunyürek, Siirt’in aynı zamanda demir yoluyla da ülke demiryolu ağına nasıl bağlayacaklarını değerlendireceklerini söyledi.
Türkiye’nin son 15 yılda hızla kalkındığını aktaran Coşkunyürek, "Şuan ülkemize gıptayla bakılıyor. Yani bizim yaptığımız hizmetler bazılarının hafızası almıyor. Dün 330 ile 500 milyon dolar için IMF kapısında para dilenen bir ülke bugün nasıl olur da Çanakkale köprüsünü yapmak için ihaleye çıkıyor diye düşünüyorlar.

Firmalar ihaleyi almak için birbirleriyle yarışıyor, 10 milyar TL’sini harcamak için sıraya girmiyor. Yani biz ilave bir para bulmuyoruz, ülkemizin kaynaklarından ilave bir kaynak ortaya koşmuyoruz. Firmalar ve uluslararası finans kuruluşları bunu finanse etmek için birbirleriyle yarışıyor. Bu hizmetler istikrar ve güvenin temin edilmesinden kaynaklanıyor. Bu ülkede istikrar sağlandı, güven sağlandı ve büyük bir kaynak ortaya çıktı.

Karayolları ulaşımlarından tüm alanlara ciddi yatırımlar var. Bunlar bizi yöneten iradenin ülkemize hizmet etmek aşkının verdiği bir sonucudur. Yeter ki bu hizmetler yapılsın, bu yollar güzelleşirse insanlar ticaretini güzelleştirecektir" dedi.
Coşkun, daha sonra, değerlendirme ve istişare toplantısına katılmak üzere Siirt Valiliğine geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ramazan 7 yıl önce

ALLAH için siirt batman yolunu beton asfalt ve duble yol yapın yıllardır millet bozuk yolardan bıktı artık....duyrulur....

Avatar
OOOOO BİR ÇAYCI 7 yıl önce

sayın bakanımıza soruyoruz yani şimdi osmaN ÖRENIN NE İŞİ AKP CAMİASINDA YETMİYORMU ARTIK BOŞTA HİÇ AKRABASI BİLE KALMADI BIRAKSIN BU İNSANLARIN PEŞİNİ Kİ SAYIN SİİRT HALKI ONA İNAT NE AKP YE NE DE EVET NOBETİNE YANAŞA BİLİYOR

Avatar
memet 7 yıl önce

sayın yüksel bey SİİRT ve ilçeleri yeteri kadar bakanlığınızdan yatırım alamıyor, hem karayollarında, hava yolu alanında ve demiryolu alanın da hiçbir yatırım yok RİZEY deniz üstünde havaalanı yapıyorsunuz, 25 kilometrelik deniryolu SİİRTE getiremiyorsunuz, bu adaletmi, siirtliler HEM DEMİRYOLU İSTİYOR HEMDE MODERN BİR HAVALİMANI İSTİYOR.