Bu haber kez okundu.

Bakan Kılıç 7 Milyon TL’lik "Kamp Eğitim Merkezi"nin Temelini Attı
banner229

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Amatör Spor Kulüplerine malzeme desteği ve 7 milyon bin lira tutarında 60 yataklı bölgenin en modern ’Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’nin temel atma törenine katıldı.

Doğan Mahallesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bugün temeli atılacak tesisin 7 milyon TL tutarında olduğunu ve bu hizmetle bu noktadaki eksikliğinin giderileceğini söyledi.

Bakan Kılıç, "Temelini atacağımız bu tesisin, Siirt sporun ve sporcusunun ve aynı zamanda şehir dışında Siirt’e gelerek kamp yapacak sporculara iyi bir hizmet sunacağını düşünüyorum. Bizim amacımızı devletin daha fazla imkanlarını sunup bu imkanlardan sizlerin yararlanmasını sağlamak ve bu tesisler sayesinde sizlerin ülkemizin ve şehirlerimizin daha iyi temsil etmesini sağlamaktır. İnanıyoruz ki Siirt’ten Dünya şampiyonları, Avrupa şampiyonları ve olimpiyat şampiyonları çıkaracaktır. Size sunulan bu imkandan sonuna kadar kullanın ve ülkemize ve milletimize faydalı birer birey ve uluslararası noktada en iyi şekilde temsil edecek bir sporcu ve birer Türkiye Cumhuriyeti elçisi olur" dedi.

Bakan Kılıç,2017 yılında Türkiye genelindeki 13 bin spor kulübüne dağıtılacak spor malzemelerinin startını verdiklerini söyledi.

Toplamda 26 milyon 810 bin lira olan spor malzemesi dağıtımının ilkini Siirt'te yaptıklarını belirten Kılıç, şunları kaydetti: "Türkiye'nin her yerinde spor kulüplerimize, sporcularımıza yapacağımız bu yardımı inanıyorum ki sporcular çok iyi değerlendirecek. Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çok yakın bir spor takipçisidir. Sporun her branşını çok yakın takip ediyor, ortaya koymuş olduğunuz başarılarla mutlu oluyor ve gelecekte bu başarılarınızın ne kadar önemli olduğunu her platformda dile getiriyor. Dolayısıyla içerisinde bulunduğumuz salonu inşallah en iyi şekilde kullanacaksınız."

Temelini attıkları kamp eğitim merkezinin Siirt'e hayırlı olması temennisinde bulunan Bakan Kılıç, merkezde çalışacak sporcuların ülkeye ve memlekete ciddi anlamda hizmet edeceğini söyledi. Amaçlarının Siirt'e daha fazla imkanlar sunarak sporcuların bu imkanlardan en iyi şekilde faydalanması olduğunu dile getiren Kılıç, Siirt'ten dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonları çıkacağına inandıklarını kaydetti.

Bakan Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti: "Kendinize güvenin, size sunulan imkanları sonuna kadar kullanın ve iyi değerlendirin. Hem şehrinize hem ülkenize faydalı olun. Ülkenizi en iyi şekilde uluslararası anlamda temsil edecek birer sporcu olun. Alacağınız bu spor yardımlarını en iyi günlerde kullanmanızı Allah'tan niyaz ediyorum."

Daha sonra Bakan Kılıç’a üzerinde isminin yazıldığı sarı-mavi renklerinde Siirtspor forması ve atkı hediye edildi.

Bakan Kılıç ve beraberindekiler daha sonra 60 yataklı ’Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’nin temel atma butonuna bastı. Amatör sporculara malzeme yardımında bulunan Bakan Kılıç, gençleri kırmayarak bol bol fotoğraf çektirdi.

Temeli atılan 7 milyon TL tutarındaki tesisin önümüzdeki yıl hizmete girmesini hedefleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.