Bu haber kez okundu.

Ayyıldız,SGDP’nin Kaldırılması Esnafı Memnun Etti
banner229
Sosyal Güvenlik Destek Priminin (SGDP) kaldırılması emekli esnafı memnun etti.
Siirt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Rıfat Ayyıldız, emekli olup da çalışan esnaftan Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) kesintisinin kaldırılmasının, çalışmaya devam eden tüm emekli esnafı sevindirdiğini söyledi.
Meclis'te kabul edilen Torba Yasası ile çalışan emeklilerin maaşlarındaki kesintinin tamamen kalktığını belirten Birlik Başkanı Ayyıldız, çalışan emekli esnafın maaşlarını bu ay yüzde 10 zamlı olarak alacaklarını hatırlattı.
Emekli olup çalışmak zorunda kalan ve ev ekonomisine katkıda bulunmak için çalışmaya devam eden esnaftan kesilen Sosyal Güvenlik Destek Priminin önce yüzde 15’ten yüzde 10'a düşürüldüğünü belirten Ayyıldız, “TBMM Plan Bütçe Komisyonunda yapılan görüşmeler neticesinde ise tamamen kaldırılması kabul edilmiştir. Bu düzenlemenin kaldırılması, emekli olan ancak çalışmaya devam etmek zorunda bulunan esnafımız adına oldukça sevindiricidir.
Ticari bir kazancı olan emekli esnafımız artık maaşlarını yüzde 10 zamlı alacaklardır. Kesintinin kaldırılması, emekli olup da hala çalışmak zorunda olan esnafımıza ilaç gibi gelecek.” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.