Bu haber kez okundu.

Ayyıldız: "Esnafımız Kan Kaybediyor"
banner229

Siirt Esnaf Sanatkar Odaları Birliği Başkanı M. Rıfat Ayyıldız, son yıllarda esnafın sürekli kan kaybettiğini belirtti. 

Ayyıldız yaptığı açıklamada; "Esnafımız bir yandan haksız rekabet anlamına gelen büyük marketlerle boğuşurken, bir yandan da vergi ve sosyal güvenlik primleri altında inliyor. Bu nedenle sürekli kan kaybediyor. Esnaf sayımız artacağına azalıyor.

Son yıllarda Siirtteki esnaf sayısında azalma görülüyor. Geçmiş yıllarda 6000 civarında olan esnaf sayısı 4135 e düştü.

Siirt Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanlığına bağlı olarak, il merkezi, Kurtalan, Baykan ve Pervari ilçelerinde toplam 13 oda bulunduğunu belirten Birlik Başkanı M. Rıfat Ayyıldız “ Son yıllarda ilimizdeki esnaf sayısında bir azalma görülüyor.2017 yılı sonu itibariyle ilimizde birliğimize bağlı 13 odaya üye olan 4135 esnafımız bulunmaktadır.

Bu esnaflarımız arasında en fazla üyeye sahip olanı da karma esnaf odasıdır. O meslekte yeterli sayıda esnafın bulunmaması nedeniyle oda oluşturamayan esnaflarımızın üye olduğu bu odamıza kayıtlı 855 üyemiz bulunuyor. En az üyeye sahip odamız ise 94 üye ile Kunduracılar Esnaf ve Sanatkar Odasıdır.”

Rıfat Ayyıldız, birlik olarak, esnafımıza yönelik destekleyici paketlerin uygulanmasını istiyoruz. Aksi halede her gün birkaç esnafımız işsizler ordusuna katılmak zoruna kalacaktır" dedi.  

Başkan Ayyıldız, esnafların, ağır kira, vergi ve sigorta masrafları nedeniyle çok zor şartlar altında mesleklerini sürdüklerini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.