Bu haber kez okundu.

Aynur Hocanın Azmi, Okula Devam Edemeyen Kız Çocuklarına Örnek Oldu
banner229
Siirt’te öğretmenlik yapan Aynur Batur’un okul hayatındaki azmi, çeşitli sebeplere okula devam edemeyen kız çocuklarına örnek oldu. Eruh Cumhuriyet İlkokulundan mezun olduktan sonra çeşitli nedenlerden dolayı örgün eğitimine devam edemeyen fakat özverili çalışmasının ardından öğretmenlik hayaline kavuşan Siirt Orgeneral Salih Omurtak Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Batur, Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen “Kız Çocuklarının Okullulaşma Oranının Artırılması-II (KEP-II) Projesi” kapsamında ev ziyaretlerinde bulunarak kız çocuklarını okumaları için ikna ediyor.
Eruh sarıgül mahallesinden Siirt merkeze yerleşen Memur bir babanın, ev hanımı bir annenin 3’ü erkek 9 çocuğundan biri olan Aynur Batur, yaptığı açıklamada, ilkokulda başarılı bir öğrenci olmasına rağmen başörtü yasağı ve çevrenin psikolojik baskısından dolayı ailesinin kendisini okula göndermediğini söyledi.
Hiçbir şeyin okuma aşkının önüne geçemediğini ifade eden Batur, “Okuldaki öğretmen ve idarecilerimiz okula devam etmem için o kadar ısrar etmelerine rağmen ailem ikna olmadı. Çünkü muhafazakar bir yapıya sahiptik ve o dönemde başörtü yasağı vardı. Onun dışında Eruh gibi küçük bir yerde çevrenin de psikolojik baskısı oldu. İlkokul sonrasında romanlar okuyarak ve benzeri çalışmalar yaparak kendimi yine geliştirmeye çalıştım. Sonrasında yaygın eğitim ile öğrenimime devam etmeye karar verdim. Açık öğretim ortaokulunun ardından açık öğretim lisesine yazıldım” dedi.
Mezun olabilmek için gece geç saatlere kadar ders çalıştığını aktaran Batur, hem öğretmen hem öğrenci rolünü üstlendiğini ve açık öğretim lisesinden sınava girdiği alanda il birincisi olarak mezun olduğunu belirtti.
Açık öğretim lisesi mezunu olduğu için üniversite sınavlarından korktuğunu anlatan Batur, şöyle dedi: “Kendime çok güvenmiyordum ama lise son sınıfta YGS’ye girmeye karar verdim. İlk başlarda açık öğretim mezunu olmak biraz korkuttu ama cesaretimi topladım ve çok hazırlıklı olmamama rağmen YGS’den iyi bir puan aldım. YGS’den sonra özellikle ağabeyimin kaynak konusunda verdiği desteklerle LYS’ye planlı ve programlı bir şekilde çalıştım ve 428 puan aldım. Bu durum çok mutlu etti beni çünkü artık üniversite okuyacaktım. Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünü kazandım ve böylece üniversite hayalime kavuştum.”
– KPSS’de Türkiye derecesi yaptı
Üniversiteyi 3’üncülükle bitirdiğini dile getiren Aynur Batur, KPSS’yi de ilk girişte kazandığını ve yaklaşık 25 bin aday arasından 148’inci olduğunu kaydetti. “Herkes eşit şekilde okuma hakkına sahiptir. Öğretmenlik hayatımda özellikle kız çocuklarının okuması öğrenimlerine devam etmeleri için elimden gelen bütün gayretleri göstermeye çalışacağım” diyen Batur, KEP-II’de rol model olarak 

seçilmenin ve kız çocuklarının okuması için oluşturulan ekibin içerisinde yer almanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını söyledi.
– “Aynur Öğretmen’i rol model seçtik”
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüsamettin Şahin, Siirt’in de aralarında bulunduğu 15 pilot ilde uygulanan KEP-II kapsamında okula devam etmeyen, eğitimini yarıda bırakma eğilimi olan veya bunu yapmaya zorlanan kız çocuklarını belirlediklerini söyledi.
Kız çocuklarının okula devamının önündeki engelleri kaldırmak için kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Şahin, “İlimizde yaptığımız çeşitli çalıştaylardan sonra proje kapsamında ev ziyaretleri, okul bilgilendirmeleri ve anketler yoluyla ikna ve destek çalışmalarımızı başlattık. Bugün de bir aile ziyaretinde bulunduk. Okul hayatıyla örnek alınabilecek isimler arasında bulunan Aynur Öğretmen’i de rol model seçtik” dedi.
Şahin, Batur’un okuma azmini öğrenen kız çocuklarının okula olan ilgilerinin arttığını ifade ederek, şunları kaydetti:“İl ziyaret ekibimizde bulunan Aynur Öğretmen, gerçekten kız çocukları için güzel bir örnektir. Kendisi okudu, şimdi de kız çocuklarını okumaya ikna ediyor.
Bu da ayrı bir mutluluk veriyor. Okula devam etmeyen kız çocukları varsa, bunun önündeki engelleri kaldırmak bizim görevimizdir.” Şahin, Batur’un proje kapsamında Şanlıurfa’da düzenlenecek bir arama konferansına da rol model olarak katılacağını sözlerine ekledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.