Bu haber kez okundu.

Aydın, "Borç Afişleri Değil Hizmet Afişleri Asılsın"
banner229

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, kapılarını Medya Siirt gazetesine açtı. Tillo halkının hizmete devam dediği ilçede bir dizi gezi ve incelemede bulunan Medya Siirt ekibi ilçede değişim farkına vardığını görerek Belediye Başkanı İdham Aydın’ı yeni Belediye hizmet binasında ziyaret etti ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Tillo Belediyesini yeni hizmet binasının hizmete girdiğini ve modern bir hizmet binasına kavuştuklarını belirten Belediye Başkanı İdham Aydın, “Tillo ilçemiz için var gücümüz ile çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda yeni hizmet binamız hizmette girdi ve vatandaşlarımıza burada hizmet vermeye başladık.

İlçemiz baştan sona kadar yenilendi ancak halen daha birçok eksikliklerimiz bulunuyor. Bu eksiklikleri bitirmek ve tamamlamak için yeni projelerimiz var ve şimdi bu projelerin peşindeyiz” dedi.

Tillo ilçesinde Belediye hizmetlerini sistematik bir şekilde yapacaklarını açıklayan Aydın, “Belediye hizmetleri zor bir iştir, ancak sistematik bir şekilde yapılır ise bu iş tamamen kolaylaşıyor ve hizmet kalitesi artıyor.

Biz bu konuda çalışmalar başlattık. Bakanlıklar ile irtibat halindeyiz ve Tillo Belediye Başkanı ben olsam bile veya olmasam bile Tillo’da yapılacak hizmetler sistematik olacak yani şayet Tillo’da bir ev yapılır ise 3 kat olacak 4 veya 5 kat olmayacak buda Bakanlıklar ile yapacağımız sözleşmeler ile olacaktır” dedi.

 Tillo ilçesinde yapılan yol ve mesire alanları ile ilgili açıklamada bulunan Başkan İdham Aydın, “İlçemizde yollarımız bitmek üzere yeni asfalt çalışması yapacağız kışın zarar gören yollar onarımdan geçirilecektir. Diğer yandan ise yeni mesire alanları oluşturacağız. Orman Bakanlığı ile ortaklaşa yaptığımız Tabiat parkının yanı sıra yeni mesire alanları yaparak buraya gelecek olan misafirlerimize daha kaliteli hizmet sunacağız” dedi.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART’

Tillo ilçesinde yaptığı hizmetler ile adından söz ettiren Belediye Başkanı İdham Aydın ilçenin biran önce kentsel dönüşümden geçmesi gerektiğin savundu. İlçede bulunan tarihi evlerin dokusuna uygun bir kentsel dönüşüm projelerinin olduğunu açıklayan Başkan Aydın, “Seçim öncesi verdiğimiz tüm vaatlerimizi tutacağız, bunların başında kentsel dönüşüm geçmektedir. Alt yapı sorunumuzun çoğunu hallettik ve ancak çalışmalarımız devam edecektir.

Hedefim ilçemizi Turizm ilçesi yapmaktır. Bunun içinde en önemli sorunumuz çarpık yapılardır. Bu yapıları yani ilçeyi baştan sonra kentsel dönüşüme sokmamız gerekir. Bu konuda Bakanlıklar ile sürekli istişare halindeyiz ve Ankara’nın yolunu tutuyor. Kentsel dönüşümü gerçekleştirirsek ilçe baştan sonra yenilecek ve şekillenecektir. Bu sayede ilçemiz daha modern bir ilçe haline dönüşecektir” dedi.

‘TARİHİ ÇARŞI YAPACAĞIZ’

Tillo ilçesine gelen ziyaretçilerin modern bir çarşıda alış veriş yapma imkânı sağlamak için ilçede tarihi çarşı yapacaklarını belirten Başkan İdham Aydın, “İlçemizde çarşının olmaması büyük bir eksiklik, mevcut çarşı buraya gelen misafirlerin ihtiyacını karşılamadığını görüyoruz.

Bundan ötürü Belediye olarak ilçemize tarihi bir çarşı kazandırmayı hedefliyoruz. Bu kapsam ilçe meydanın arka kısmında modern bir çarşı projemiz var bunu en yakın zamanda hayata geçireceğiz. Buraya gelen misafirlerin en büyük şikâyetleri bunlar idi ve bu projemizi yaparak onların ve ilçe halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

‘ESKİ YOLU TERK EDECEĞİZ’

İlçenin mevcut yolunun düzgün ve geniş olmamasından ötürü yeni yol çalışması için Belediye olarak proje çizdiklerini belirten Başkan Aydın eski yolu terk edeceklerini ve yerine daha geniş kullanışlı bir yol yapacaklarını açıkladı. İlçeye gelecek olanların daha ferah bir şekilde geleceklerini belirten Aydın, “Yeni yolumuz Organize Sanayi’den gelen yol ile birleşecektir.

Siirt’ten gelecek olan vatandaşlarımız yeni çevre yolunda rahat bir şekilde ilçemize gelecek ve eski yolu tamamen terk edeceğiz. Karayolları Genel Müdürlüğüne yaptığım girişimler sonuç verdi ve Karayolları Genel Müdürlüğü yakın bir tarihte yol çalışmasını başlatacağı sözünü verdi” dedi.

‘BORÇ AFİŞİ DEĞİL, HİZMET AFİŞİ ASILSIN’

İlçede yaptığı ve yapacağı hizmetlerinin bilgisi Gazetemiz Medya Siirt’e açıklayan Başkan Aydın, bazı belediyelerinin Belediye binalarının önüne astıkları afişler ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı olduğu dönemden bugüne kadar eski borçlar ile alakalı şuana kadar herhangi bir açıklama yapma gereği duymadığını hatırlatan Aydın, “Belediye Başkanları hizmet için makamlara otururlar ve hizmeti halka sunarlar. Ben geldiğim günden bugüne Tillo Belediyesinin borçları ile alakalı bir açıklamada bulunmadım ve bulunmayacağım. Borçları açıklamak ile hizmet yapılmaz, borç afişleri asılacağına, hizmet afişleri asılması gerekir bir Belediye Başkanı olarak bana çok terstir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.