Bu haber kez okundu.

Atabağlı Çiftçiler Bağlarını Buduyor
banner229

Siirt’te baharın gelmesi ve havaların ısınması ile birlikte çiftçiler Ramazan ayında bağlarına giderek ağaçlarını budamaya başladı.

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Atabağı beldesinde havaların ısınmasıyla çiftçiler bağlarını budamaya başladı.

Üzüm veriminin son yıllarda çok düştüğünü belirten Zeydin Lale, bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur atasözünü hatırlatarak verim almak için bağ bakımı ve budamanın güzel bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

Lale,Ramazan ayında hava sıcaklığının artmasıyla birlikte  budamanın tam zamanıdır şimdi diyerek bağları budamaya başladığını söyledi.

Lale,Asmalar daha çiçek açmadan yapılması lazım. Asmaların da çeşitleri ve budama zamanları vardır. Ama şuanda zaman daraldı asmalar çiçek açmadan budamaları gerek. Budamada ince dalları bırakmasınlar, alttaki kökleri çıkarsınlar, kuruyan dalların temizlenmesi lazım.

Budama yaparken özellikle tomurcuğun biraz üstünden ve yatay bir şekilde kesmek gerekir. Çünkü keserken özsuyunun tomurcuğun üzerine gitmemesi lazım. Eğer giderse onu kurutur ve bu da verim kaybına neden olur.

Bağa bakarsan, bakımını yaparsan, yüz sene seneye kadar gider. Ama bakmazsan üç senede çürür gider, bakarsan verimli olur. Şimdi başlıyoruz, çiçek açmadan bitirmemiz lazım" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.