Bu haber kez okundu.

Atabağı'nda Yol Tamam, Sıra Okulda
banner229

Siirt’in Baykan İlçesine bağlı Atabağı Beldesi Belediye Başkanı Tayyar Lale Beldede yapacağı hizmetleri sitemiz Medya Siirt’e açıkladı. 
Belediye Başkanlığına seçildikten hemen sonra çeşitli projeler yaptığını ve bunların başında ise Beldenin yol sorunu olduğunu belirten Belediye Başkanı Tayyar Lale, “Yol sorunumuz ile ilgili Sayın Valimiz Ali Fuat Atik ile görüştük ve kendisi bu yolun yapımında bizlere destek olacağını açıkladı.

Siirt İli Baykan İlçesi Atabağ Beldesi-Bölüktep'e arası olan 4.5 Km Roadmix yol 1.ve 2.kat asfalt sathi kaplama toprak işi,sanat yapıları,stabilize kaplama,yol alt yapı ile alt temel-temel üstyapı güçlendirme yapım işi ihalesinin 17.07.2019 itibarıyle yol ihalesinin yapıldığını, ihale sözleşmesi yapıldıktan sonra yer teslimatı yapılarak 5 gün içerisinde işe başlanacağını belirten Başkan Lale,yol yapım ihalesinde emeği gecen Siirt Valiliğine, Baykan Kaymakamlığına teşekkür etti. 
Beldenin 500 hane olduğunu 4 binin üzerinde nüfusunun bulunduğunu ancak halen burada bir lisenin olmamasının büyük bir şansızlık olduğunu hatırlatan Tayyar Lale, “Partimizin Kızılcıhamam’da yapılan toplantısına katıldım ve burada sayın Milli Eğitim Bakanımız ile görüştüm kendisine Beldemizin en büyük sorunun Lisenin olmaması olduğunu söyledim.
Burada bulunan lise öğrencileri taşımalı olarak Kurtalan gittiğini kiminin ise Siirt ve Kurtalan ilçesinde yatılı kaldıklarını belirttim. Kendisi bize bayram sonrası görüşme sözü verdi ve bu hafta içinde ben ve AK Parti İl Başkanımız Sayın Fuat Özgür Çalapkulu ile beraber Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk ile görüşme yapacağız ve Beldemizin Lise sorununu çözerek sizlere büyük bir müjde ile geleceğiz” dedi. 
BELDEYE PEKMEZ VE HALK EKMEK FABRİKASI YAPACAĞIZ
Baykan İlçesine bağlı Atabağı beldesinde iş istihdamı açma yolunda projelerinin olduğunu açıklayan Atabağı Belde Belediye Başkanı Tayyar Lale, beldenin üzümünün meşhur olduğunu ve her yıl burada tonlarca üzüm pekmez yapıldığını belirtti.
 İşsizlik sorunun had safhada olduğunu açıklayan Belediye Başkanı Tayyar Lale, “İşsizlik sorununu ise yapacağımız yeni projeler ile çözeceğiz. İlk hedefim bir fabrika kurup küçük çapta bile olsa burada 10 veya 15 kişi istihdam edilecektir. Şuan İş kur vasıtası ile Beldemizde 70 işçi çalışıyor” dedi.medyasiirt.
Başkan Lale, Beldede ekmek fırını olmadığını yakın zamanda Halk ekmek fabrikasını kurup beldede vatandaşlara maliyetine ekmek satışı yapacaklarını da söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.