Bu haber kez okundu.

Atabağı Beldesinde Mevlid-i Nebi Etkinliği
banner229

Baykan ilçemize bağlı Atabağı Belediyesi ve Atabağı İlkokulu tarafından organize edilen Mevlidi Nebi etkinliği düzenlendi.

Atabağı İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte konuşmacı olarak Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci ve Fatma Erdemci katıldı.

Atabağı Belediyesi ve Atabağı İlkokulu  tarafından okul bahçesinde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Atabağı Belediye Başkanı Tayyar Lale, burada yaptığı konuşmada, dünyanın akışını değiştiren Hz. Muhammed'in tebliğine kulak veren herkesin, hayatını yeniden tanzim etme, kendini yeniden yapılandırma ve hayatında istikamet sahibi olma konusunda sağlam bir dayanağa kavuşmanın ayrıcalığını yaşadığını söyledi.

Lale, rahmet yüklü mesajları ve hikmet yüklü ahlaki örnek kişiliğinin bütün insanlığa umut olduğunu vurgulayan Var, "Kardeşlik bağlarının büyük yaralar aldığı bir zaman ve mekanda hem Efendimize hem de birbirimize kardeş olmanın iklim ve ortamlarını yeniden bulup, onun özlemini çektiği kardeşler topluluğunu tekrar oluşturmaya mecburuz." dedi.

Okul bahçesinde düzenlenen ilk etkinlikte bayanlara yönelik konferans veren Fatma Erdemci ; Bireyler arasında, aile olmadan önce ve aile içindeki istişarenin önemini ; Hz.Muhammed’in(s.a.v.) aileyi istişare üzerine kurduğunu belirterek örneklerle açıkladı.

Hayatımızı doğru şekillendirebilmek adına aile içinde duyguları ifade etmenin önemini belirtip ‘insan insanın zehrini alır’ dedi. Gönülden dile dökülenin; dua, şükür, teşekkür, özür ve sükut olması gerektiğini sözlerine ekledi. Aile içi mahremiyetin önemli olduğunu belirtip, cennete gitmek isteyen evini cennete çevirsin sözüyle konuşmasını sonlandırdı.

Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Hz. Muhammed'i Atabağı Beldemizde konuşmanın anlamlı olduğunu belirterek, "Hz. Muhammed'i konuşmak, şairin dediği gibi 'Ben, sözlerimle onu methedemem, ancak onunla sözlerimi methediyorum.' Efendimizi konuşmak her yerde çok güzel dedi.

Erdemci. Hz. Muhammed'e ümmet olmanın, şereflerin en büyüğü olduğunu ifade ederek, "İnsan hayatının en önemli ve değerli zamanı olan gençliğin iman ve ahlakla buluşması gerekiyor. Kör ideolojilerin, ihanet odakların, bugün savrulmuş insanlığın, insanı hüsrana götüren bütün yanlış değer toplamının dışında, insani insan yapan değerlerle ve Muhammedi bir ahlakla buluşması gerekir.

Türkiye, bu birlik ve beraberliğiyle, Kur'an ahlakı ve onu yaşayan Hz. Muhammed efendimizin ahlakıyla bütünleşmiş gençlerle hedefine erişecek ve bu kutlu yürüyüşüne devam edecektir" diye konuştu.

Programa Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç,Atabağı Belediye Başkanı Tayyar Lale, Baykan İlçe Milli Eğitim Müdürü Eşref Altun, öğretmenler ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.