Bu haber kez okundu.

ASTIM HASTALIĞI BİLGİLENDİRME SUNUMU YAPILDI
banner229
Astımınızı kontrol altına alabilirsiniz’ ve ‘Astım ilaçlarımı doktorumun önerdiği şekilde kullanıyorum, astımdan korkmuyorum’ başlıklarıyla kutlanan 5 Mayıs Dünya Astım Günü etkinlikleri çerçevesinde Halk Sağlığı müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube doktorlarından Dr. Fatma Oduncu, tarafından Astım ve belirtileri, risk faktörleri, korunma yolları, tedavisi hakkında hizmet içi eğitim verildi.
Astım hastalığı hakkında bilgi veren Dr. Oduncu, "Hastalığın belirtileri, akciğerlerdeki hava yollarının etrafındaki kasların beraberce daralması ya da kasılmasıyla meydana gelir. Soluk borusundaki bu daralma ve beraberinde oluşan iltihaplanma, hırıltılı solunum, öksürük, nefes darlığı, göğüste baskı hissi gibi sonuçlara yol açar. Bu belirtiler tekrarlayıcıdır ve nöbetler halinde gelir. Tedavi edilmezse uzun dönemde akciğer fonksiyonlarının kaybına neden olabilir" ifadelerini kaydetti.
Dünyada yaklaşık 300 milyon astım hastası olduğunu dile getirerek, "Ülkemizde ise yaklaşık her 100 erişkinden 5-7’sinde, her 100 çocuktan 13-15’inde görülmektedir. Astım belirtilerini tetikleyen faktörler; ailesel yatkınlık, alerjenler, sigara, hava kirliliği, enfeksiyonlar, mesleksel etkenler, ilaçlar ve besin katkı maddeleridir" açıklamasında bulundu.
Program sonunda astımı kontrol altına almada izlenecek yollar, alınacak önlemler ve astım ilaçlarının düzenli kullanımının önemi üzerinde duruldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.