Bu haber kez okundu.

Alkumru Baraj Göletine 350 Bin Yavru Sazan Balığı Bırakıldı
banner229

Siirt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve DSİ 10. Bölge Müdürlüğü ortak çalışması sonucu Şirvan, Pervari ve Tillo İlçelerimiz sınırlarında bulunan Alkumru Baraj Gölü'ne, Atatürk Baraj Göletinde DSİ tarafından üretilen 350.000 bin/adet yavru Pullu Sazan Balığı bırakıldı.

Siirt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat yaptığı açıklamada, DSİ 10. Bölge müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmada, Atatürk Baraj Göletine DSİ tarafından üretilen 350 bin adet yavru pullu sazan balığı bırakıldığını, balık türleri ve stoklarının korunarak gelecek nesillere aktarılabilmesinin sağlandığını söyledi.

Murat, av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulmasının en az bir kere üremelerine imkân tanınması sürdürülebilir balıkçılık açısından büyük önem oluşturduğunu aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
veysi 7 yıl önce

Allah razi olsun emegi gecenlerden