Bu haber kez okundu.

Arpa ve Buğday Hasadı Başladı
banner229
Kurtalan'da mercimek hasadının ardından şimdi de ilk arpa hasadına başlandı. Çiftçiler, bu sene yağışların bol olmasından dolayı hasattan çok verim aldıklarını söylediler.
Çiftçiler bir yıl boyunca büyük çabalarla ektikleri ekinlerinin hasadını alma telaşı içerisine girdiler. Geçen yıl 30 Mart günü yaşanan don olayı yüzünden hasatların iyi verim vermemesinden dolayı sıkıntı çektiklerini belirten çiftçiler, bu yıl bol yağışlarla birlikte iyi verim beklediklerini söylediler.
Yıl boyunca ektikleri ekinlerin hasadını toplamaya başladıklarını belirten çiftçi Veysi Çetin, "Bu sene ilk arpa hasadına başlamış bulunmaktayız. Allah'a çok şükür, yağmur sayesinde verimimiz çok güzeldir. İnşallah bizler iyi verim bekliyoruz. Geçen seneye göre verimimiz çok iyidir. Bu sene verim olarak güzel bir beklentimiz var. Dönüm başına 400-450 kilo verim alacağımızı tahmin ediyorum. Geçen sene 300-350 kilo verim vermişti. Bu sene verimler bizi sevindirdi, çok memnunuz." dedi.
Geçen seneye göre bu seneki verimin çokluğuna sevinen çiftçi Nureddin Beyca ise "Bugün bölgenin ilk arpa hasadını yapıyoruz. Bu sene bol yağışlar ile birlikte bereketli bir verim bekliyoruz. Yağmurların iyi yağmasıyla araziler iyi verim verdi. O yüzden güzel bir mahsul alacağımızı umuyorum. Bol yağışlardan dolayı bu seneki verimler geçen seneye göre kat kat daha iyidir." ifadelerini kullandı.
Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat ise çözüm süreciyle bölgede huzur ortamının tesis edildiğini, Bu yıl arpa ve buğdayda iyi bir rekolte beklediklerini belirtti.
"Siirt'in tarımdaki kalbi olan Kurtalan'da geçen yıl 80 bin ton rekolte elde edildi. Bu yıl ise yağışlardan dolayı bereketlenen topraktan 20 bin ton arpa, 80 bin civarında da buğday rekoltesi bekliyoruz.

Anahtar Kelimeler:
SiirtKurtalanArpa HASADI
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.